Εντυπωσιακός ο Πετρούνιας, «έκλεισε» θέση για τον τελικό των κρίκων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

 

Εντυπωσιακός ο Λευτέρης Πετρούνιας στον προκριματικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής, στη Βασιλεία, «έκλεισε» θέση για τον τελικό των κρίκων.

Ο «άρχοντας των κρίκων», ο οποίος επανεμφανίστηκε έπειτα από έναν χρόνο αγωνιστικής αποχής λόγω της πανδημίας, συγκέντρωσε 15,366 βαθμούς, αφού εκτέλεσε εξαιρετικά το πρόγραμμά του με συντελεστή δυσκολίας 6,300 και βρίσκεται στην 1η θέση της κατάταξης του αγωνίσματος μέχρι στιγμής, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο 2ος από τους συνολικά τρεις προκριματικούς ομίλους. Έτσι, η είσοδός του στην προνομιούχο οκτάδα και στον τελικό του Σαββάτου (24/04, 16:10-17:10 ώρα Ελλάδας) μπορεί ήδη να θεωρείται δεδομένη.

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βασιλείας δεν έχει χαρακτήρα προ-Ολυμπιακού τουρνουά για τον Λευτέρη Πετρούνια, ωστόσο αποτελεί μία δυνατή πρόβα εν αναμονή του ορισμού νέας ημερομηνίας διεξαγωγής για το αναβληθέν προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο κύπελλο της Ντόχα, στο οποίο θα χρειαστεί νίκη με βαθμολογία πάνω από 15,333 β. για να κατακτήσει αυτόματα το πολυπόθητο Ολυμπιακό «εισιτήριο».

https://www.zougla.gr/

Διαβάστε επίσης