Στην τοιχογραφία του Παπαφλέσσα o Περιφερειάρχης - Το δώρο της Ολυμπίας Οδού! ΦΩΤΟ


Στην τοιχογραφία του Παπαφλέσσα που κοσμεί τοίχο πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Κιλκίς βρέθηκαν οι άνθρωποι της Ολυμπίας Οδού, της Art in Progress και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η τοιχογραφία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του 6ου Art Walk, με χορηγό την Ολυμπία Οδό και απεικονίζει τον Παπαφλέσσα με έναν σύγχρονο τρόπο, δημιουργώντας έναν νέο υπερήρωα, αφού ο καλλιτέχνης επηρεάστηκε από την κουλτούρα των ιαπωνικών anime. Ο Παπαφλέσσας δεν επιλέχθηκε τυχαία αφού φέτος εορτάζονται τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.

Η Ολυμπία Οδός προσηλωμένη στον στόχο της για προσβασιμότητα και άρση κάθε αποκλεισμού, στήριξε από την πρώτη στιγμή τη δημιουργία της τοιχογραφίας, αλλά και τις δράσεις του 6ου Art Walk, που καθιστά την Πάτρα διεθνές κέντρο της street art.

Στο σημείο βρέθηκαν ο Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού ΑΕ, κ. Παναγιώτης Παπανικόλας, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Ν. Φαρμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Φίλιας και η Διευθύντρια Επικοινωνίας της Ολυμπίας Οδού Σοφία Στάμου. 

Μάλιστα, οι άνθρωποι της art in progress τους έκαναν δώρο από 1 μπλούζα με τα ονοματά τους, αναμνηστικό από τη φετινή διοργάνωση.



 


 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ