Τέμπεστ Στορμ: Πέθανε η εξωτική χορεύτρια που «τα είχε» με τον Έλβις και είχε ασφαλίσει το στήθος της για 1 εκατ. δολάρια!

 

 

Η θρυλική Τέμπεστ Στορμ, η εξωτική χορεύτρια του μπουρλέσκ που θεωρείται ότι «εξοικείωσε το ευρύ κοινό με την τέχνη του στριπτίζ» και η οποία είχε ασφαλίσει κάποτε το πλούσιο στήθος της για... 1 εκατομμύριο δολάρια, έφυγε από τη ζωή.

Η φλογερή κοκκινομάλλα που είχε πρωταγωνιστήσει σε κάποιες από τις πρώτες ταινίες του Ρας Μέγιερ και παρέμενε στην «ενεργό δράση» κάνοντας σόου μέχρι τα 80 της, πέθανε σε ηλικία 93 ετών.

Σύμφωνα με την Daily Mail, που δημοσιεύει ένα αφιέρωμα στην περιπετειώδη ζωή της χορεύτριας, η Στορμ παντρεύτηκε τρεις φορές, είχε έναν σύντομο ερωτικό δεσμό με τον Έλβις Πρίσλεϊ, ενώ η ίδια ισχυριζόταν ότι είχε μοιραστεί και το κρεβάτι του JFK!

Γεννηθείσα με το όνομα Άνι Μπλανς Μπανκς, η «Τέμπεστ» ονειρευόταν από μικρή το Χόλιγουντ και στα 16 της αποφάσισε να πάει στη Μέκκα του θεάματος για να κυνηγήσει τα όνειρά της. Με τα χρόνια, η εκρηκτική καλλονή με τις εντυπωσιακές καμπύλες έγινε τελικά θρύλος στο Λας Βέγκας και κέρδισε το παρατσούκλι «Βασίλισσα του ερωτικού χορού». Ανάμεσα στους διάσημους φίλους που απέκτησε μέσα στις έξι δεκαετίες της εντυπωσιακής καριέρας της ήταν ο Φρανκ Σινάτρα, ο Ντιν Μάρτιν, ο Τζέρι Λιούις και η Μέριλιν Μονρόε.

Μιλώντας το 2014 στην Daily Mail, η Τέμπεστ Στομ εξήγησε ότι το μυστικό της επιτυχίας της ήταν πως κατάφερνε να είναι ταυτόχρονα «σέξι και σικάτη». «Πρέπει να έχεις ερωτισμό και να παίζεις με το κοινό. Να τους κάνεις να πιστεύουν ότι είναι κομμάτι της ζωής σου. Είμαι σε αυτή τη δουλειά πάνω από 60 χρόνια και έχω την πιο πολυετή καριέρα στον χώρο. Δεν υπάρχει τίποτα που δεν έχω κάνει, τα έχω ζήσει όλα», είχε πει χαρακτηριστικά.

Η «Τέμπεστ» γεννήθηκε στο Ίστμαν της Τζόρτζια το 1928. Κόρη αγρότη, εγκατέλειψε νωρίς το σχολείο και είχε δυο αποτυχημένους γάμους πριν κλείσει τα 16. Λίγο καιρό μετά τη διάλυση του 2ου γάμου της, έφυγε από την πόλη της για να αναζητήσει την τύχη της στο Λος Άντζελες. Αν και ονειρευόταν να γίνει ηθοποιός, σύντομα την «κέρδισε» ο χώρος του εξωτικού χορού και των μπουρλέσκ παραστάσεων.

Σύμφωνα με το The Las Vegas Review Journal, η Στορμ δούλευε ως σερβιτόρα σε μπαρ όταν το εντυπωσιακό κορμί της τράβηξε την προσοχή της Λίλιαν Χαντ, μιας γυναίκας που εργαζόταν ως υπεύθυνη σκηνής σε αυτού του είδους τις παραστάσεις. Σύντομα, η νεαρή γυναίκα εξελίχθηκε στην πιο υψηλά αμοιβόμενη εξωτική χορεύτρια στη χώρα. «Δεν ήθελα να σβήσει σύντομα το άστρο μου. Ήθελα να γίνω μεγάλη σταρ, να γίνω η καλύτερη», είπε στην Daily Mail το 2014 η ίδια.

Το 1956, δηλ. στα 28 της χρόνια, η Στoρμ «καθάριζε» περίπου 100.000 δολάρια τον χρόνο. Λίγο αργότερα ξεκίνησε τις περιοδείες και εμφανίστηκε μέχρι και στο Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης. Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι η χορεύτρια ασφάλισε το διάσημο... «υπερόπλο» της, το εντυπωσιακό της στήθος, για 1 εκατομμύριο δολάρια στην ασφαλιστική εταιρεία Lloyd's of London.


Στο πλαίσιο της δουλειάς της η χορεύτρια επισκεπτόταν συχνά το Λας Βέγκας, και σύντομα αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα εκεί.

Ως μια από τις πιο επιθυμητές γυναίκες της εποχής της, η Στορμ απασχολούσε συχνά τα σκανδαλοθηρικά έντυπα με την ερωτική της ζωή. Ο πιο διάσημος εραστής της υπήρξε ο Έλβις Πρίσλεϊ. Η ίδια είχε αναφέρει στη συνέντευξή της για τον σύντομο ερωτικό δεσμό τους το 1957 τα εξής: «Έκανα παρέα με άτομα σε υψηλούς κύκλους και έτσι έρχονταν πολλά μεγάλα ονόματα για να δουν τα σόου μου. Έτσι γνώρισα τον Έλβις. Εμφανιζόμουν τότε στο The Dunes, το σημερινό Bellagio. Εκείνος ήρθε στο παρασκήνιο για να φωτογραφηθεί μαζί μου, αλλά βιαζόμουν γιατί με είχαν επισκεφθεί κάτι φίλοι από το Τέξας. Στεκόμουν και περίμενα δίπλα από τον "Βασιλιά" και ρωτούσα, "θα αργήσουμε πολύ ακόμα;" εξηγώντας ότι έπρεπε να φύγω. Με κοίταξε με τα υπέροχα μάτια του και μου είπε "μπορώ να έρθω μαζί σου;". Ήταν ένας πραγματικός τζέντλεμαν, ήταν φανταστικό».

Η Στορμ ισχυριζόταν ότι είχε μια σύντομη σχέση και με τον JFK, όμως δεν αποκάλυψε ποτέ τη χρονιά που συνέβη αυτό. Το 1959, τη χρονιά προτού ο Κένεντι γίνει πρόεδρος, η χορεύτρια παντρεύτηκε τον ηθοποιό Χερμπ Τζέφρις, με τον οποίο απέκτησε μια κόρη. Το ζευγάρι χώρισε το 1967, και πιστεύεται ότι η Στορμ ήταν αποξενωμένη με το μοναδικό παιδί της τα τελευταία χρόνια της ζωής της.


Στη συνένευξη που παραχώρησε στην Daily Mail το 2014, στα 86 της χρόνια, η Στορμ αρνήθηκε να συζητήσει για το θέμα της μητρότητας. Αποκάλυψε όμως ότι εκείνο το διάστημα εξακολουθούσε να χορεύει σε ιδιωτικά σόου, και απέδωσε τη μακροζωία της στον υγιεινό τρόπο ζωής της. «Ποτέ δεν κάπνισα, δεν ήπια ούτε έκανα ναρκωτικά. Γι' αυτό άντεξα τόσο πολύ σε αυτή τη δουλειά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης