ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει κουράσει – Οι πολίτες του γυρνάνε την πλάτη

Με έντονη επικριτική διάθεση υποδέχτηκαν στην Κουμουνδούρου το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «έχει κουράσει με τις αντιφάσεις και τις αυτοδιαψεύσεις του».

Μάλιστα στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι η πανδημία βρίσκεται στην χειρότερη φάση της εδώ και έναν χρόνο πιστοποιώντας το «μεγαλύτερο και πιο αποτυχημένο lockdown» της Ευρώπης.

Αντιφάσεις και αυτοδιαψεύσεις

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Ο κ. Μητσοτάκης πλέον έχει κουράσει με τις αντιφάσεις και τις αυτοδιαψεύσεις του. Κάθε δύο εβδομάδες προσπαθεί να καλύψει την ανικανότητά του και τις προειλημμένες πολιτικές αποφάσεις ερήμην των επιστημόνων με διαγγέλματα και σχεδιασμό 24ώρου χωρίς καμία λογική, σε ένα διαρκές θέατρο του παραλόγου.

»Μέχρι χθες χλεύαζε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να ανοίξει στους εξωτερικούς χώρους η εστίαση για να αποτραπούν φαινόμενα υπαίθριου συνωστισμού. Σήμερα ξαφνικά κάνει το αυτονόητο που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ και επιστήμονες τόσες μέρες, χωρίς ωστόσο να εξηγεί γιατί δεν εφαρμόζεται άμεσα αλλά τη Δευτέρα του Πάσχα, αφήνοντας ακόμα δέκα μέρες περιθώριο για φαινόμενα συνωστισμού σε πλατείες.

»Μέχρι χθες χλεύαζε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμό ομάδων εργαζομένων, κυρίως μικρότερων ηλικιών (κούριερ, εστίαση, τουρισμό) για ασφαλές άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας, ισχυριζόμενος πως δεν υπάρχουν αρκετά εμβόλια.

»Σήμερα ξαφνικά και ενώ η χώρα μας είναι κάτω από το μέσο όρο της ΕΕ στους εμβολιασμούς, προαναγγέλλει το άνοιγμα του για τις ηλικίες από 30 ετών. Ο κ. Μητσοτάκης μάταια προσπαθεί να πείσει πως ακούει τις εισηγήσεις των επιστημόνων.

»Την τραγική πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει την πιστοποιεί το μεγαλύτερο και πιο αποτυχημένο lockdown της Ευρώπης, την ώρα μάλιστα που η πανδημία βρίσκεται στη χειρότερη φάση της εδώ και έναν χρόνο. Όσα διαγγέλματα και να κάνει ο κ. Μητσοτάκης, οι πολίτες πλέον του γυρνούν την πλάτη».

in.gr

Διαβάστε επίσης