Υπεγράφη Σύμβαση για 30 παιδικές χαρές στο Δήμο Ερυμάνθου

Η διαμόρφωση των χώρων θα ξεκινήσει στα μέσα Μαΐου

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τριάντα παιδικές χαρές θα αποκτήσει σύντομα ο Δήμος Ερυμάνθου, προσφέροντας στους μικρούς του δημότες σύγχρονους και ασφαλείς χώρους να παίζουν.

Συγκεκριμένα, υπεγράφη πρόσφατα η σύμβαση με τον ανάδοχο για την κατασκευή και λειτουργία των νέων παιδικών χαρών στον Δήμο Ερυμάνθου, προϋπολογισμού 463.910,04 ευρώ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Φιλόδημος, από το Πράσινο Ταμείο και από δημοτικούς πόρους.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, νέες παιδικές χαρές θα αποκτήσουν 30 οικισμοί και ειδικότερα: Φαρραί, Βασιλικό, Αγριλιά, Σταροχώρι, Ίσωμα, Ελληνικό, Καλάνιστρα, Κάλανος, Πλατανόβρυση, Καταρράκτης, Μοίραλι, Κριθαράκια, Λακκώματα, Χρυσοπηγή, Ν. Κομπηγάδι, Καλούσι, Λεόντιο, Σταυροδρόμι, Ξηροχώρι, Δροσιά, Σκιαδά, Μάνεσι, Ερυμάνθεια, Αγία Μαρίνα, Κάλφα, Χιόνα, Αγία Βαρβάρα, Ρουπακιά, Σκούρα, Αλεποχώρι.

Η διαμόρφωση των χώρων και η τοποθέτηση νέων παιχνιδιών θα ξεκινήσει στα μέσα Μαΐου και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα δύο μηνών.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί παρά τις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία, επιφέροντας κυρίως, καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση σημαντικών ζητημάτων, καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα φθάνοντας στο πολυπόθητο αποτέλεσμα, που ήταν η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η διαμόρφωση των νέων παιδικών χαρών σε τριάντα οικισμούς του Δήμου μας. Δεν σταματάμε όμως εδώ, γιατί γνωρίζουμε πως υπάρχουν κι άλλες περιοχές που τα παιδιά χρειάζονται ασφαλείς και καινούριες παιδικές χαρές. Θέλουμε τα παιδιά μας να είναι χαρούμενα και πάνω απ' όλα ασφαλή. Οι νέες παιδικές χαρές θα διαμορφωθούν με βάσει τους προβλεπόμενους κανόνες ασφαλείας», δήλωσε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής. 

 

Διαβάστε επίσης