Η Άστον Βίλα ζητά την τιμωρία των έξι αγγλικών ομάδων

Την τιμωρία των έξι αγγλικών ομάδων που αρχικά είχαν συνυπογράψει την ιδρυτική διακήρυξη της ESL, άσχετα με το γεγονός ότι αποχώρησαν σύντομα, ζητά από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας η Άστον Βίλα.

Αν και η κυβέρνηση χαιρέτησε με ικανοποίηση την απόφαση των συλλόγων ν΄ αλλάξουν στάση και να μη συμμετάσχουν τελικά στο εγχείρημα, εντούτοις οι αντιδράσεις που υπάρχουν από άλλες ομάδες της χώρας είναι έντονες.

Μία από αυτές είναι και η Άστον Βίλα, η διοίκηση της οποίας με σημερινή της ανακοίνωση ζητά από τα αρμόδια αθλητικά όργανα της χώρας να τιμωρήσουν με αφαίρεση βαθμών τις ομάδες που αποφάσισαν ν΄ αποχωσήσουν από τις διοργανώσεις της UEFA, ενώ προέτρεψε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετικό επίπεδο, ώστε να αποτραπεί ενδεχόμενη νέα προσπάθεια για δημιουργία κλειστής λίγκας στο μέλλον.

«Η Αστον Βίλα στέκεται δίπλα σε τις ομάδες, του φίλους και ολόκληρη την οικογένεια του ποδοσφαίρου που έχουν καταδικάσει τα σχέδια για τη δημιουργία της λεγόμενης European Super League.

Δεν είμαστε ανόητοι αφήνοντας τα όνειρα των οπαδών της Αστον Βίλα να επηρεαστούν από αυτό το απαίσιο σχέδιο. Συνεργαζόμενοι με τα μέλη της Premier League και του Διοικητικού Συμβουλίου, έχουμε συμφωνήσει από σήμερα να εξετάσουμε μια σειρά κυρώσεων εναντίον εκείνων των συλλόγων και των στελεχών τους που εμπλέκονται.

Είμαστε καθησυχασμένοι από τη θέση της βρετανικής κυβέρνησης και το φάσμα των υπό εξέταση νομοθετικών επιλογών για να κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να αποτρέψουμε την υλοποίηση αυτού του συστήματος», αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση των «χωριατών».