Π. Χρηστίδης: Η κυβέρνηση ψάχνει εξιλαστήρια θύματα αντί να αναλαμβάνει ευθύνες

Για φιάσκο της κυβέρνησης όσον αφορά τον χειρισμό της πανδημίας, μίλησε σε συνέντευξή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, καθώς όπως τόνισε, «τα Χριστούγεννα, έλεγαν ότι θα μείνουμε μέσα για να κάνουμε Πρωτοχρονιά, την Πρωτοχρονιά μείναμε μέσα για να κάνουμε 25η Μαρτίου και στη συνέχεια μένουμε μέσα για να κάνουμε Πάσχα και τώρα πάμε για καλοκαίρι».

Ο κ. Χρηστίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό North 98 fm, σημείωσε ότι «Όλα αυτά δείχνουν πως έχουμε μέτρα τα οποία έχουν αποτύχει, έχουμε το μεγαλύτερο σε διάρκεια lock down στην Ευρώπη και ταυτόχρονα τα κρούσματα δεν μειώνονται». 

Η κυβέρνηση, όπως ανέφερε «ψάχνει εξιλαστήρια θύματα, πότε είναι αυτά είναι οι λοιμωξιολόγοι, πότε οι δημοσιογράφοι, ποτέ η αντιπολίτευση και στο τέλος και οι πολίτες, η ίδια δεν αναλαμβάνει ποτέ την ευθύνη. Πρώτα ο Πρωθυπουργός αποφασίζει για το Πάσχα. Μετά διαπραγματεύεται και κάνει διαρροές, στη συνέχεια το Μαξίμου θα πιέζει τους ειδικούς να επικυρώσουν τα τετελεσμένα και στο τέλος η πανδημία συνεχίζει απτόητη». 

Όσον αφορά την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, υπογράμμισε ότι «θα μπορούσε η κυβέρνηση να πάρει μέτρα, να πει ότι δεν γίνεται να βγαίνουν και τα 20 μέλη της επιτροπής και να μιλάνε έξω στον κόσμο και να τον μπερδεύουν: εξελέγη για να αποφασίζει: η ίδια έχει την πολιτική ευθύνη και έχει εκλεγεί από τους πολίτες για να αντιμετωπίζει μια σειρά ζητημάτων». 

Επομένως, τόνισε,  «η συζήτηση πρέπει να γίνει με όρους λογικής. Εμείς αυτό το οποίο κάνουμε είναι να χτυπήσουμε μία καμπάνα, λέγοντας ότι επειδή ούτε ο εμβολιασμός πηγαίνει ακριβώς όπως είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση, ενδεχομένως και λόγω των ευθυνών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξαιτίας της ατυχίας με τα εμβόλιο, χρειάζεται προσοχή, σοβαρότητα και ένα σχέδιο το οποίο θα εφαρμοστεί. Εμείς έχουμε καταθέσει προτάσεις για να εφαρμοστούν και από αυτές δεν θα κερδίζουμε εμείς, αλλά πρώτα απ’ όλα η πατρίδα και οι πολίτες».