Μπάγερν: Επίσημο «όχι» στη European Super League

 

 

Η θέση της Μπάγερν Μονάχου στην δημιουργία της European Super League είναι ξεκάθαρη από την αρχή και με σημερινή (20/04) της ανακοίνωση η γερμανική ομάδα επισημοποίησε περίτρανα την αντίθεσή της με το νέο ποδοσφαιρικό φορέα.

«Τα μέλη και οι οπαδοί μας απορρίπτουν τη Super League», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συλλόγου, Χέρμπερτ Χάινερ και πρόσθεσε: «Ως Μπάγερν, επιθυμία και στόχος μας είναι οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι να συνεχίσουν στην υπέροχη και συναισθηματική διοργάνωση του Champions League και μαζί με την UEFA να το βελτιώσουν. Η Μπάγερν λέει "όχι" στη Super League».

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος των Βαυαρών, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε τόνισε: «Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου, θα ήθελα να καταστήσω σαφές ότι η Μπάγερν δεν θα λάβει μέρος στην ESL. Η Μπάγερν στέκεται αλληλέγγυη με την Bundesliga.

Ήταν πάντα και είναι μεγάλη χαρά για εμάς να είμαστε σε θέση να παίξουμε και να εκπροσωπήσουμε τη Γερμανία στο Champions League. Όλοι θυμόμαστε πολύ καλά τη νίκη μας στο Champions League στη Λισαβόνα, δεν ξεχνάμε μια τόσο χαρούμενη στιγμή. Για την Μπάγερν το Champions League είναι η κορυφαία διοργάνωση συλλόγων στον κόσμο».

Συνέχισε ο «Κάλε»: «Η Μπάγερν δεν έχει εμπλακεί στα σχέδια για τη δημιουργία της Super League. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η τρέχουσα δομή στο ποδόσφαιρο εγγυάται ένα αξιόπιστο θεμέλιο. Η Μπάγερν χαιρετίζει τις μεταρρυθμίσεις του Champions League επειδή πιστεύουμε ότι είναι το σωστό βήμα για την ανάπτυξη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Δεν πιστεύω ότι η Super League θα λύσει τα οικονομικά προβλήματα των ευρωπαϊκών συλλόγων που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Αντίθετα, όλοι οι σύλλογοι στην Ευρώπη πρέπει να εργαστούν με αλληλεγγύη για να διασφαλίσουν ότι οι αλλαγές στα οικονομικά μεγέθη, ιδίως οι μισθοί των παικτών και οι αμοιβές των μάνατζερ, ευθυγραμμίζονται με τα έσοδα, για να γίνει όλο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πιο λογικό».

https://www.zougla.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ