Στα Καλάβρυτα ο Σπύρος Σκιαδαρέσης

 

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Αχαΐας κ. Σπύρος Σκιαδαρέσης, επισκέφθηκε το περασμένο Σάββατο 17 Απριλίου 2021 τα Καλάβρυτα, στο πλαίσιο της προεκλογικής του υπόσχεσης, ότι θα επισκέπτεται συχνά τον Νομό Αχαΐας, πραγματοποιώντας συναντήσεις με τους Φορείς αλλά και τους πολίτες αυτού. Λόγω της πανδημίας όμως εδώ και έναν χρόνο οι επισκέψεις αναβλήθηκαν. 

Στα ιστορικά Καλάβρυτα ο κ. Σκιαδαρέσης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο, όπου τον υποδέχθηκε στο γραφείο του στο Δημαρχείο. Ενημερώθηκε για την πορεία της νέας θητείας του στον Δημαρχιακό θώκο, τα προβλήματα της περιοχής αλλά και την πορεία των προγραμματισθέντων έργων από τον Δήμο και την Περιφέρεια στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων. Επιπλέον οι δύο τους συζήτησαν και για τις επετειακές εκδηλώσεις τις οποίες έχει προγραμματίσει ο Δήμος Καλαβρύτων επί τη συμπληρώσει των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων με χαρά παρουσίασε στον κ. Σκιαδαρέση τον Επετειακό Τόμο που εξέδωσε ο Δήμος, με τίτλο: «1821-2021 Καλάβρυτα: Φλόγα Ελευθερίας», το μετάλλιο – ακριβές αντίγραφο – που σχεδιάστηκε από τον Βαυαρό χαράκτη K. Lange, το οποίο εικονίζει τον Παλαιών Πατρών Γερμανό από την μία όψη, και στην άλλη όψη, δυο Αγωνιστές σε κίνηση ορκωμοσίας, καθώς και το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων για όλον τον χρόνο.

Ο κ. Σκιαδαρέσης με την σειρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον σημαιοστολισμό όλης της πόλης των Καλαβρύτων με την Γαλανόλευκη αλλά και την επετειακή σημαία των 200 χρόνων και συνεχάρη τον Δήμαρχο για τις προγραμματισμένες επετειακές εκδηλώσεις. Εν συνεχεία ο κ. Σκιαδαρέσης προσέφερε στον Δήμαρχο μια εικόνα του Αγίου Ανδρέου ως ευλογία.

Τέλος ο κ. Παπαδόπουλος προσέφερε στον κ. Σκιαδαρέση τον Επετειακό Τόμο, το μετάλλιο και την σημαία του Δήμου Καλαβρύτων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.