Επιβεβλημένη η στάση του Υπουργού Εξωτερικών

ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΟΛΩΜΟΥ (*)

 

Οι χειρισμοί του κ. Δένδια στην πρόσφατη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του ήταν επιβεβλημένοι.

Θεωρώ ότι οι τοποθετήσεις Τσαβούσογλου εξόργισαν τον κ. Δένδια η αντίδραση του οποίου ήταν άμεση, ορθή και πιθανόν να είχε προαποφασιστεί από την Αθήνα η τακτική αντίδρασης σε περίπτωση  πρόκλησης με στόχο να καταδείξει την αδιάλλακτη πολιτική των γειτόνων που με πρόσχημα ανύπαρκτα προβλήματα στις διμερείς σχέσεις δημιουργούν εντάσεις και βεβαίως η αντίδραση αυτή να έχει πολλούς αποδέκτες σε διεθνές επίπεδο.

Την στάση του κ. Δένδια πρέπει να την επικροτήσουμε όλοι οι Έλληνες.

Η διεθνής συγκυρία σε διπλωματικό επίπεδο με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του Τούρκου σουλτάνου Ερντογάν, την παρούσα χρονική στιγμή δημιουργούν ένα ευνοϊκό κλίμα υπέρ των θέσεων της πατρίδας μας.

Η χώρα μας έχει μια επιλογή. Να παραμείνει σταθερή στις θέσεις της, οι οποίες θέσεις είναι αδιαπραγμάτευτες και μέσα στα πλαίσια της διεθνούς νομιμότητας.

Οι γείτονες με την αναφορά σε ανύπαρκτα θέματα (υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ-Κύπρος-μειονοτικό κτλ) στοχεύουν να καταδείξουν ότι είμαστε αδιάλλακτοι ίσως θέλοντας να στείλουν μήνυμα στον αραβικό κόσμο που τάσσεται μαζί μας ότι είμαστε χώρα αναξιόπιστη που προκαλεί μόνον προβλήματα.

Η όλη τους προσπάθεια όμως στην πρόσφατη συνάντηση έπεσε στο κενό.

Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις συμμαχίες μας, κάτι που ενοχλεί και φοβίζει τους γείτονες.

(*) Καθηγήτρια Ιατρικής, Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, παράταξη «Πρωτεύουσα Ξανά»

 

 

 

Διαβάστε επίσης