Όλες και όλοι, μαζί, μπορούμε να τελειώσουμε την πανδημία!

20/04/2021 | 10:21

Το προσεκτικό άνοιγμα του τουρισμού είναι, αν μη τι άλλο, μια θετική εξέλιξη, ένα προμήνυμα ότι επανερχόμαστε σταδιακά σε συνθήκες κανονικότητας, πλησιάζοντας στο τέλος μιας μεγάλης, μακροχρόνιας, περιπέτειας.   

Όμως, προσοχή. Η πανδημία δεν έφυγε. Παραμένει εδώ. Και χωρίς να λέει να το βάλει κάτω επανέρχεται δριμύτερη, επιδεικνύοντας το σκληρό πρόσωπο της.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί, έναντι εαυτών και αλλήλων. Αν χαλαρώσουμε πολύ και αφεθούμε σαν να πιστεύουμε ότι ο ιός δεν υφίσταται πια, το τίμημα θα είναι βαρύ και θα βυθιστούμε πάλι στη δίνη του, σε έναν φαύλο, αδυσώπητο, κύκλο που τροφοδοτεί και η δική μας ανευθυνότητα.

Όλα δείχνουν ότι το φετινό Πάσχα θα το γιορτάσουμε υπό καλύτερες συνθήκες, συγκριτικά με πέρυσι. Ακόμη κι αν δεν πάμε τελικά στα χωριά μας, το βέβαιο είναι ότι θα εκκλησιαστούμε, ενδεχομένως να κάνουμε και (κανονικά) Ανάσταση, έστω και με τα επιβαλλόμενα περιοριστικά μέτρα.

Στο πλαίσιο αυτό, ως δημοτικός σύμβουλος, ως επιχειρηματίας που έχει βιώσει τις επιπτώσεις της πανδημίας στην πραγματική οικονομία, κυρίως όμως ως ένας άνθρωπος που γεννήθηκε, μεγάλωσε, δραστηριοποιείται και διαμένει με την οικογένεια του στην Πάτρα, θα ήθελα να απευθύνω έκκληση στους συμπολίτες μου να είναι εγκρατείς. Μακριά από απερισκεψίες, που θα ακυρώσουν τις θυσίες που έχουμε κάνει έως σήμερα και  θα μάς οδηγήσουν σε ένα ανεπιθύμητο πισωγύρισμα, να κάνουμε το τελευταίο, αποφασιστικό, βήμα για να κερδίσουμε ολοκληρωτικά τις ζωές μας.

Να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα, να παραμείνουμε ασφαλείς και να προφυλάξουμε, όσο μπορούμε, τόσο τους εαυτούς μας όσο και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Η πανδημία δεν τελείωσε ακόμη, όμως μπορούμε όλες και όλοι, μαζί, να την τελειώσουμε, οριστικά και αμετάκλητα!       

ΣΟΚ: 21χρονος κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Θρήνος στην Εγλυκάδα Πατρών

Πάτρα: Βρέθηκε νεκρός έξω από το σπίτι του – Τι “βλέπει” η ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Πέθανε ο δολοφόνος της Κωνσταντίνας Κουλούρη και της Ρεγγίνας Παπανδρέου

Πάτρα: Θλίψη για τον θάνατο του “γάτου” Νίκου Παπαδημητρόπουλου

Σοκ στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή την ώρα του ρεπορτάζ ο κάμεραμαν του ΑΝΤ1 Γιώργος Παυλάκης

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον περιφερειακό σύμβουλο Άρη Τηλιγάδη, που “έφυγε” μετά από μάχη με ασθένεια

Αχαΐα: «Έφυγε» αιφνίδια στα 51 του χρόνια ο γιατρός Αιμίλιος Τζούδας

Πάτρα: “Φως” στα αίτια θανάτου του 21χρονου στην Εγλυκάδα, που κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Σήμερα η νεκροψία