Πωλούσε πλαστές βεβαιώσεις covid σε αποκλειστικές – 10 ευρώ το «κομμάτι»

20/04/2021 | 09:10

 

Πλαστές βεβαιώσεις μοριακών τεστ για τον κορονοϊό πωλούσε μια Γεωργιανή σε γυναίκες που εργάζονται ως αποκλειστικές σε νοσοκομεία θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη δημόσια υγεία εν μέσω του τρίτου κύματος της πανδημίας. Μέχρι να πέσει στα χέρια της αστυνομίας είχε πωλήσει 50 τέτοιες «βεβαιώσεις covid».

Η γυναίκα που διακινούσε και πωλούσε τις πλαστογραφημένες αρνητικές βεβαιώσεις covid συνελήφθη από τους αστυνομικούς του τμήματος  Ασφάλειας Νίκαιας Ρέντη.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, η γυναίκα κατάφερνε να φτιάχνει και να διακινεί τις πλαστές βεβαιώσεις αποτελεσμάτων COVID-19 σε μοριακό τεστ ή σε rapid τεστ με αποτέλεσμα αρνητικό!

Όπως ομολόγησε μάλιστα είχε πωλήσει 50 τέτοιες πλαστές βεβαιώσεις για 10 ευρώ την κάθε μία.

Το άκρως ανησυχητικό στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι δυο από αυτές τις πλαστές βεβαιώσεις χρησιμοποίησαν δυο γυναίκες ώστε να καταφέρουν να μπουν και να δουλέψουν ως συνοδοί

ασθενών που νοσηλεύονται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Η έρευνα του τμήματος Ασφάλειας Νίκαιας – Ρέντη θα συνεχιστεί ώστε να διαπιστωθεί που αλλού έχουν καταλήξει οι πλαστές αρνητικές βεβαιώσεις για τον covid.

Σε βάρος των τριών γυναικών σχηματίστηκε δικογραφία για «πλαστογραφία πιστοποιητικών και παραβίαση των μέτρων πρόληψης εξάπλωσης ασθενειών κατ’ εξακούλοθηση».

Σφοδρή καταιγίδα με ισχυρούς ανέμους στην Πάτρα – “Πέταξε” τσεκούρι από μπαλκόνι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Σοκαριστική καταγγελία – “Έπιασε τη μητέρα μου από το λαιμό, την πέταξε στο κρεβάτι και την βίασε”!

Πάτρα: Κατέρρευσε σπίτι στην Ανω Πόλη (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Μεθυσμένος τα έκανε λίμπα στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίου

Πυροτεχνουργός της ΕΛ.ΑΣ βρήκε πολεμικό υλικό στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου – Χειροβομβίδες και βλήματα όλμου ως εκθέματα!

Πάτρα: Επιτέθηκαν σε τρεις 19χρονους επειδή ο ένας φορούσε μπλούζα με ελληνική σημαία!-Τους χτύπησαν με ρόπαλα και σιδηρογροθιές

Πάτρα: Ο οδοντίατρος που “έσπασε” ιατρείο, επιτέθηκε και σε αστυνομικό!

Οταν ο Άδωνις διάβασε την εφημερίδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ