Δημήτρης Λιγνάδης : Οι βιασμοί, η παρέα της Επιδαύρου και το ηλεκτρονικό «ψάρεμα»

Τη στιγμή που το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο άναψε το «πράσινο φως» για το ξεψάχνισμα των ηλεκτρονικών επαφών, μέσω των social media, του Δημήτρη Λιγνάδη μια κατάθεση-«φωτιά», η οποία δόθηκε στην 19η τακτική ανακρίτρια το πρωινό της 22ης Μαρτίου, αποκαλύπτει συστηματικό «ψάρεμα» ανήλικων εραστών από τον ηθοποιό μέσω του Facebook και άλλων ειδικών εφαρμογών.

Στην κατάθεσή του ο 23χρονος, σήμερα, Π.Φ., ο οποίος φέρεται να «φιλοξενήθηκε» για επτά μήνες στο σπίτι του ηθοποιού το 2015, ενώ ήταν 17 ετών, αναφέρεται με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες όχι μόνο στις σεξουαλικές κακοποιήσεις που φέρεται να υπέστη αλλά και στον τρόπο προσέγγισης εφήμερων εραστών από τον Λιγνάδη.

Σημειώνεται, σύμφωνα με την εφημερίδα «Μπαμ στο Ρεπορτάζ», ότι τις επόμενες ημέρες η αρμόδια ανακρίτρια αναμένεται να αποστείλει τη συγκεκριμένη μαρτυρία στις εισαγγελικές Αρχές προκειμένου να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση. Στο πλαίσιο αυτό ο προφυλακισμένος ηθοποιός θα κληθεί να παράσχει έγγραφες εξηγήσεις ενώ στη συνέχεια οι Αρχές θα αποφασίσουν εάν θα ασκηθεί ή όχι και νέα δίωξη σε βάρος του.

«Ψάρεμα»

Σύμφωνα με τον 23χρονο, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, εκτός από υποκριτική, δίδασκε και μεθόδους ηλεκτρονικού «ψαρέματος» ανηλίκων. «Ο Δημήτρης μού έδωσε κάποιες οδηγίες, όπως να ανοίξω κάποιο προφίλ στο διαδίκτυο σε κάποια εφαρμογή τύπου «Tinder». Μου έδωσε αυτές τις οδηγίες ώστε ν’ αντιληφθώ πώς θα πλησιάσω αυτά τα άτομα ερωτικά, ώστε να μην προδοθώ ποιος είμαι και τι κάνω. Μου είχε πει όταν στέλνω φωτογραφία να μην φαίνεται ποτέ το πρόσωπό μου, να μην φαίνεται σε ποιο σημείο του σπιτιού βρίσκομαι και να αλλάζω τον τρόπο που γράφω. Εκεί μου έδειξε συνομιλίες με άλλα άτομα στο Facebook, όπου άλλαζε τον τρόπο γραφής του από ελληνικά σε greeklish και χρησιμοποιούσε παρόμοιες μεθόδους για να τα προσελκύσει», ανέφερε στην ανακρίτρια ο Π.Φ., πυροδοτώντας ουσιαστικά έναν νέο γύρο ερευνών για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Στην κατάθεσή του ο Π.Φ. αναφέρει ότι με τον ηθοποιό γνωρίστηκε στις αρχές του 2015 όταν ουσιαστικά τον «ψάρεψε» από την πλατεία Αγίου Παύλου. Η πρώτη γνωριμία έγινε τυχαία, σύμφωνα με την κατάθεση, όταν ο Λιγνάδης περνούσε από την πλατεία και τον είδε να διαπληκτίζεται με έναν φίλο του.

Λίγες μέρες αργότερα, ο τότε 17χρονος ισχυρίζεται ότι έλαβε στο Facebook αίτημα φιλίας από τον άνθρωπο. Το έκανε δεκτό, διότι εντυπωσιάστηκε, όπως είπε στην ανακρίτρια, από όσα είχε διαβάσει για τον καλλιτέχνη Λιγνάδη. Οι δυο τους ξεκίνησαν να συνομιλούν, αντάλλαξαν κινητά και κανόνισαν να συναντηθούν στις 9 Φεβρουαρίου του 2015 στο σπίτι του τελευταίου.

Η παρέα της Επιδαύρου

Ο ουκρανικής καταγωγής μάρτυρας ανέφερε στην κατάθεσή του ότι το κλίμα στο σπίτι του σκηνοθέτη ήταν αμήχανο και φοβιστικό. Γι’ αυτό και όταν ο οικοδεσπότης τού πρότεινε να πάνε σε μαγαζί για τα γενέθλια ενός φίλου του, εκείνος δέχτηκε. Από την κατάθεση του 23χρονου προκύπτει ότι ο εορτάζων φίλος του Λιγνάδη ήταν ο μάρτυραςτου φερόμενου βιασμού της Επιδαύρου!

Ένα άλλο βράδυ, σύμφωνα με την κατάθεση-καταπέλτη, οι δυο τους βρίσκονταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο στην Κυψέλη. Ο Λιγνάδης φέρεται να του ζήτησε να του πει κάποια πράγματα για τη ζωή του. Εκείνος του περιέγραψε μια νοσηρή κατάσταση στο σπίτι του. Εξομολογήθηκε ότι η μητέρα του είχε πρόβλημα αλκοολισμού και ότι ο πατέρας του ήταν βίαιος και γυναικάς.

Όπως ανέφερε στην ανακρίτρια, ο κατηγορούμενος τού πρότεινε να μείνει μαζί του για να βρει διέξοδο από τα οικογενειακά του προβλήματα. Εκείνος δέχτηκε την πρόταση, καθώς η επιλογή του αυτή δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη από ένα σπίτι χωρίς ρεύμα και ανέσεις. Τις πρώτες μέρες του Μαρτίου του 2015, μετακόμισε στο σπίτι του κατηγορουμένου στο Μεταξουργείο…

Βιασμοί

Στην κατάθεσή του ο ουκρανικής καταγωγής μάρτυρας κατήγγειλε πολλαπλά περιστατικά βιασμού από τον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Ένα βράδυ καθίσαμε, πίναμε τζιν και μιλούσαμε. Μετά από κάποια λεπτά σιωπής με ρώτησε αν έχω προχωρήσει ερωτικά. Του είπα πως όχι, αλλά έχω πειραματιστεί με τον κολλητό μου. Αυτό μάλλον του κίνησε το ενδιαφέρον. Με πλησίασε, μου έγλειψε το αυτί, με έπιασε από τα μπράτσα και με οδήγησε στο δωμάτιό του. Μου κατέβασε το παντελόνι μαζί με το εσώρουχο και ταυτόχρονα αυνανιζόταν. Εκεί πέρασαν πολλά πράγματα από το μυαλό μου και σκέφτηκα ότι θα πρέπει να τα υπομείνω όλα αυτά, ότι δεν είχα άλλη επιλογή και αυτό γιατί δεν είχα πού να μείνω, καθώς είχα μαλώσει με τη μητέρα μου και είχα φύγει από το σπίτι μου. Εκείνη τη στιγμή μου έγλειψε τον πρωκτό και προσπάθησε να διεισδύσει. Εγώ πόνεσα και μου είπε ηρέμησε. Μετά προσπάθησε ξανά, με είχε μπρούμυτα στο κρεβάτι και ένιωσα πόνο και τη λεκάνη μου να κάνει σπασμούς. Γύρισα το κεφάλι μου στο πλάι και σε έναν καθρέφτη που έχει είδα το πρόσωπό του, ότι είχε την έκφραση ότι το ευχαριστιόταν αυτό. Εγώ είχα κοκαλώσει και παραδόθηκα. Μετά τελείωσε, όχι πάνω μου και πήγε στο μπάνιο. Εγώ σηκώθηκα, πήγα στην κουζίνα και σκουπίστηκα. Ξάπλωσα στον καναπέ, με ρώτησε τι έχω και του είπα ότι ήμουν κουρασμένος και ότι ήθελα να κοιμηθώ. Το επόμενο πρωί έφυγα. Έπρεπε να υπομείνω αυτή την κατάσταση γιατί μου πρόσφερε στέγη και τροφή», ανέφερε.

Ωστόσο, φέρονται να ακολούθησαν και άλλες σεξουαλικές επαφές για τις οποίες λέει ότι ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου ήταν ενοχλημένος επειδή κατά τη διάρκεια αυτών, ο ανήλικος δεν είχε στύση. Όταν μια μέρα του κατέβασε τα παντελόνια και προσπάθησε να τον κάνει να ερεθιστεί, ο Π.Φ. είπε ότι αναγκάστηκε να σκεφτεί διάφορα προκειμένου να τα καταφέρει.

Το επόμενο περιστατικό που ανέφερε στις Αρχές έγινε λίγες μέρες αργότερα, μέσα στον Μάρτιο του 2015, όταν ο ανήλικος γύρισε στο σπίτι που έμενε με τον σκηνοθέτη αλλά δεν τον βρήκε εκεί. Όταν του έστειλε μήνυμα για να μάθει πού είναι, ο Λιγνάδης του είπε να πάει στην κρεβατοκάμαρα. Ο Π.Φ. μπήκε στην κρεβατοκάμαρα και τον βρήκε μαζί με τον Τ.Μ. να αυνανίζονται. Μάλιστα, ανέφερε ότι ο Λιγνάδης του πήρε το κεφάλι και του το κατεύθυνε προς τα πέη τους, ζητώντας του να τους κάνει στοματικό, με τον 17χρονο τότε Ουκρανό να αρνείται.

Σεξ με ανήλικα

Ο 23χρονος πλέον μάρτυρας ανέφερε στην κατάθεσή του ότι εξομολογήθηκε στον Λιγνάδη ότι είχε αισθήματα για το άλλο παιδί με το οποίο ο σκηνοθέτης τον είχε δει στην πλατεία Αγίου Παύλου. Ο κατηγορούμενος ζήτησε από τον Π.Φ. να τον φέρει στο σπίτι προκειμένου να τον… ψυχολογήσει. Έτσι κι έγινε. Οι δυο φίλοι ήταν μόνοι τους στην κρεβατοκάμαρα, ώσπου μπήκε ο Λιγνάδης, έπεσε πάνω στον 17χρονο και – όπως περιγράφει – έκανε βίαια διείσδυση στον πρωκτό του, ενώ ο φίλος του έσπευσε να βγει από το δωμάτιο! Εκείνη την ημέρα ήταν επίσης στο σαλόνι και η παρέα της Επιδαύρου, ο Σ.Σ. και ο Τ.Μ.

Παράλληλα, ο Π.Φ. κατέθεσε ότι ο Λιγνάδης είχε ερωτικές φαντασιώσεις με τον φερόμενο ως βιασθέντα στην Επίδαυρο το καλοκαίρι του 2015. Συγκεκριμένα, είπε στην ανακρίτρια ότι ο κατηγορούμενος του είχε εξομολογηθεί ότι «φαντάζεται τον Σ.Σ. να είναι σε ένα δωμάτιο και να μπαινοβγαίνουν διάφοροι και να τον π…ε», ενώ αποκάλυψε ότι γνώριζε σχετικά με πολλαπλές ερωτικές συνευρέσεις του προφυλακισμένου ηθοποιού με ανήλικα αγόρια, μαθητές Γυμνασίου, καθώς και ανήλικα κορίτσια αφρικανικής καταγωγής, στο διάστημα που ο Π.Φ. έμενε εκεί.

Μάλιστα, φέρεται να είχε προσπαθήσει να εμπλέξει και τον ίδιο στα νοσηρά παιχνίδια του. Ο Ουκρανός ανέφερε περιστατικό κατά το οποίο μπήκε στο σπίτι και βρήκε τον Λιγνάδη να κάνει σεξ στον καναπέ με ένα αφρικανικής καταγωγής ανήλικο κορίτσι. Ο σκηνοθέτης, όπως υποστηρίζει, μόλις τον είδε, προσπάθησε να τον ερεθίσει εμπλέκοντάς τον στη συγκεκριμένη σεξουαλική πράξη.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου ήθελε να ανεβάσει την παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» με ηθοποιούς εφήβους. Σύμφωνα με τον Π.Φ., ένας 15χρονος φάνταζε ιδανικός στον Λιγνάδη για τον ρόλο του Ρωμαίου.

«Την ημέρα του θα ερχόταν το παιδί, ο Δημήτρης φορούσε σορτσάκι και ήταν γυμνός από τη μέση και πάνω. Του είπα πάλι να προσέχει γιατί ήταν ένα παιδί που θα ερχόταν. Μετά από κάποιες εβδομάδες μου έστειλε ένα μήνυμα να φύγω από το σπίτι γιατί θα έρθει από το σπίτι με κόσμο. Εγώ ξεχάστηκα και όταν ετοιμάστηκα να φύγω, άκουσα το ασανσέρ, άνοιξε η πόρτα και εμφανίστηκε ο Δημήτρης μαζί με μια κυρία. […] Όταν γύρισα, μου είπε ότι αυτή η γυναίκα ήταν η μητέρα του «μικρού», όπως έλεγε τον Γ.Τ. (σ.σ.: τον 15χρονο «Ρωμαίο»), που είχε πάει εκεί για να τον ρωτήσει αν είχε ερωτική σχέση με το γιό της (!) και όταν είδε εμένα εκεί ηρέμησε, γιατί πίστεψε ότι είχε κάτι μαζί μου και θα αφήσει ήσυχο το γιό της(!)», επισήμανε ο 23χρονος πλέον μάρτυρας στην ανακρίτρια. Το περιστατικό αυτό το προσδιόρισε χρονικά γύρω στο Πάσχα του 2015.

in.gr

Διαβάστε επίσης