Γιατί πρέπει να τρως μπανάνα πριν κοιμηθείς;

 

 

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα, λέει ο σοφός λαός, ωστόσο όλα τα φρούτα είναι απαραίτητα στην καθημερινότητά σου, για μια καλή υγεία του οργανισμού. Εδώ, όμως, θα κάνουμε μια ειδική μνεία στην μπανάνα, την οποία λογικά την απολαμβάνεις στη δουλειά για πρωινό ή για δεκατιανό. Ωστόσο, το εν λόγω φρούτο που είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, είναι κατάλληλο για να κάνεις όνειρα γλυκά.

Στην περίπτωση που δυσκολεύεσαι κάποιες φορές να κοιμηθείς και στριφογυρνάς στο κρεβάτι μέχρι αργά, τότε η λύση σου κρύβεται στην μπανάνα. Κι αυτό γιατί εκτός από κάλλιο και φυτικές ίνες, περιέχει και μαγνήσιο που βοηθάει στην χαλάρωση των μυών και βοηθάει στον καλύτερο ύπνο. Αν λάβουμε υπόψη ότι μέσα στην ημέρα, δεν παίρνεις αρκετό μαγνήσιο, τότε είναι αυτό που χρειάζεσαι.

Μάλιστα, δεν χρειάζεται να φας σκέτη μπανάνα το βράδυ, αφού μπορείς να τη συνδυάσεις με φυστικοβούτυρο, δημιουργώντας ένα γευστικό σνακ για να κλείσει η μέρα σου. Όταν καταναλώνονται μαζί, ο υδατάνθρακας της μπανάνας κάνει την τρυπτοφάνη περισσότερο διαθέσιμη στον εγκέφαλο. Είτε σκέτη είτε με φυστικοβούτυρο ξεκίνα την μπανάνα τα βράδια για να χορτάσεις επιτέλους ύπνο.

https://www.marieclaire.gr/

Διαβάστε επίσης