Πάτρα: Πάνω από 200 συμβασιούχοι του Δήμου περιμένουν δικαστική δικαίωση - Συνεχίζεται ο γολγοθάς για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Πάνω από 200 συμβασιούχοι του Δήμου Πατρέων περιμένουν καρτερικά μέχρι την ερχόμενη Τρίτη την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για να δουν αν θα μπορούν να παραμείνουν στις θέσεις εργασίας τους.

Πρόκειται για περίπου 230 εργαζόμενους - συμβασιούχους στον Δήμο που έχουν ξεκινήσει έναν πολύχρονο δικαστικό αγώνα να μην χάσουν τις δουλειές τους και να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου, αφού καλύπουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Για πολλούς από αυτούς, ο μισθός τους είναι το μοναδικό έσοδο που έχουν για να ζήσουν τις οικογένειές τους. Αν η απόφαση του δικαστηρίου είναι απορριπτική τότε όλοι αυτοί θα μείνουν στον δρόμο.

Μεγάλη μερίδα από τους πλέον των 230 συμβασιούχων δεν θα μπορέσει να βρει αλλού δουλειά και θα είναι καταδικασμένοι να μετατραπούν σε μακροχρόνια ανέργους.

Από την πρώτη στιγμή τον αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά έχει στηρίξει τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, με ομόφωνη απόφασή του, όσο και το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, με απόφασή του από τις 24 Οκτωβρίου 2019.

Μάλιστα, σε επικοινωνία που είχαν εκπρόσωποι των συμβασιούχων με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Τάκη Παπαδόπουλο, ο κ. Παπαδόπουλος δεσμεύτηκε ότι σύσσωμο το Περιφερειακό Συμβούλιο συνεχίζει να είναι στο πλευρό τους.

Τώρα, όλα θα κριθούν στο δικαστήριο της Τρίτης, που θα αποφασίσει αν αυτές οι 230 οικογένειες θα συνεχίσουν να ζουν αξιοπρεπώς και αν οι εργαζόμενοι αυτοί οφείλουν να έχουν δικαίωμα σε σταθερή και μόνιμη δουλειά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ