Ερντογάν: Ο Τσαβούσογλου έβαλε τον Δένδια στην θέση του

 

Δεν άρεσαν καθόλου τα όσα έγιναν χθες στην Άγκυρα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις που έκανε σήμερα μετά την προσευχή της Παρασκευής. 

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας μέσα από το δικό του πρίσμα, είδε στην τρικυμιώδη συνέντευξη τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να «βάζει στην θέση του» τον Νίκο Δένδια!

«Είχαμε μια καλή και ζεστή συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών αλλά κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών μας εισέπραξε μια άλλη συμπεριφορά», είπε ο Ερντογάν. 

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας είπε ακόμα: «Ο υπουργός μας των Εξωτερικών έβαλε στην θέση του τον Νίκο Δένδια και κανείς δεν θα μπορούσε να περιμένει από τον Τσαβούσογλου να μείνει σιωπηλός».

«Η Ελλάδα ακόμα διορίζει μόνη της τον Μουφτή στην Δυτική Θράκη λες και είναι δημόσιος υπάλληλος ενώ το Πατριαρχείο επιλέγει τους αξιωματούχους του μέσω της Ιεράς Συνόδου», είπε ακόμα θέτοντας για ακόμα μια φορά θέμα δυτικής Θράκης και τουρκικής μειονότητας όπως έκανε και ο υπουργός του στην πολύκροτη συνέντευξη Τύπου.