Καιρός: Βροχές, ζέστη και σκόνη μέχρι την Κυριακή - Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον καιρό του Πάσχα

Αστατος με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες ο καιρός την Μεγάλη Εβδομάδα, με καλοκαιρία το Πάσχα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις - Άνοδος της θερμοκρασίας στη δυτική Ελλάδα έως και 10 βαθμούς Κελσίου.

Άστατος θα είναι ο καιρός  κατά διαστήματα σήμερα Παρασκευή, αλλά με πολύ εξασθενημένες βροχοπτώσεις. Και στα Επτάνησα, και στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, αλλά και στις Σποράδες και τις κεντρο-βόρειες περιοχές του Αιγαίου θα σημειώνονται τοπικές βροχές κατά διαστήματα.

Ο καιρός στην Αθήνα  θα είναι συννεφιασμένος με ψιλόβροχο μέσα στην ημέρα, ανά διαστήματα. Προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανή βροχή την Κυριακή. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, ο καιρός το Πάσχα θα είναι αίθριος και θα επικρατεί καλοκαιρία, ενώ τη Μεγάλη Εβδομάδα,  προβλέπεται άστατος με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες. 

Αρκετή Αφρικανική σκόνη μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας

Αστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, εξαιτίας κυρίως της αφρικανικής σκόνης
που θα σημειωθεί κυρίως στα νότια της χώρας μας. Οι νεφώσεις κατά περιόδους θα είναι πιο πυκνές, ενώ από το μεσημέρι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα καταγραφούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα είναι σε καλά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με τα προγνωστικά. 

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, σήμερα η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει άνοδο στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας και μικρή πτώση στα κεντρικά τμήματα, ενώ το Σάββατο 17/04 θα σημειώσει αισθητή άνοδο σε ολόκληρη τη χώρα. Συνολικά, το διήμερο η άνοδος της θερμοκρασίας στη Δυτική Ελλάδα θα είναι της τάξης των 10 βαθμών Κελσίου και ακόμα μεγαλύτερη στην Κρήτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ