Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Γούμερο

 

 

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν και εξακολουθούν να δίνουν μέχρι αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ηλείας μαζί με αυτές από την Αχαΐα που έσπευσαν για ενίσχυση, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα σε δασική έκταση μεταξύ Γουμέρου και Ώλενας, στην θέση Κοριτσά, πλησίον της Ι.Μ. Ασκητή.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης σε δασική έκταση μεταξύ Γούμερου – Ωλένης και σε αρκετά δύσβατη περιοχή, με τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν να μην αποτελούν σύμμαχο  στην προσπάθεια κατάσβεσης και στο σημείο κινητοποιήθηκαν άμεσα ισχυρές επίγειες δυνάμεις με 50 πυροσβέστες και 22 οχήματα από όλον τον Νομό.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά μέχρι και χθες το βράδυ είχε κάψει περίπου 50 στρέμματα δασικής έκτασης.

Επικεφαλής της επιχείρησης ο  διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας, Βασίλης Σολδάτος και ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Πύργου, Νίκος Σμαρνάκης ενώ στο μέτωπο της πυρκαγιάς βρέθηκαν ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νήσων του Π.Σ., Υποστράτηγος Γεώργιος Πουρνάρας και ο Διοικητής Περιφερειακών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Αρχιπύραρχος Ανδρέας Στεμπίλης. Στην περιοχή, από την πρώτη στιγμή έσπευσε και ο Δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος.

https://www.patrisnews.com/