Η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας για τη συνάντηση Ερντογάν - Δένδια

Ξεκίνησαν οι επαφές με τον Τσαβούσογλου

Ανακοίνωση για τη συνάντηση ανάμεσα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια εξέδωσε πριν από λίγο η τουρκική προεδρία χωρίς σ' αυτή να γίνεται αναφορά στο τι συζητήθηκε μεταξύ των δύο ανδρών.

«Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δέχθηκε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στο Προεδρικό Μέγαρο. Στη συνάντηση που διήρκησε 45 λεπτά ήταν παρών και ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου» αναφερόταν λακωνικά στην ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Να σημειωθεί πως αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών, όπου οι δύο πλευρές αναμένεται να εξετάσουν ζητήματα διμερών σχέσεων καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις, τόσο πολιτικές όσο και οικονομικές, καθώς και οι διεθνείς εξελίξεις με έμφαση στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένου του μεταναστευτικού-προσφυγικού, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση στην Λιβύη και τη Συρία. Περαιτέρω, αναμένεται να συζητήσουν το Κυπριακό ενόψει της προσεχούς άτυπης πενταμερούς διάσκεψης, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στη Γενεύη.

Μετά το πέρας της συνάντησης, θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης