Καθαρισμός προσώπου : Πώς θα τον κάνετε σωστά

Ο καθαρισμός και το πλύσιμο του προσώπου απομακρύνουν το σμήγμα και τα προϊόντα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ενώ παράλληλα εξασφαλίζουν καλύτερη διείσδυση των συστατικών που εφαρμόζετε στη συνέχεια. Πρόκειται για μια απλή διαδικασία που διαρκεί ελάχιστα λεπτά, επομένως δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να τον αποφεύγετε.

Σκεφτείτε μόνο ότι όταν παραλείπετε τον καθαρισμό του δέρματός σας, η όψη σας φαίνεται θαμπή και ταλαιπωρημένη, ενώ μακροπρόθεσμα οι πόροι φράζουν από σμήγμα και ρύπους, εμφανίζονται μαύρα στίγματα και ενδεχομένως να αναπτυχθεί μια τάση ακμής. Επίσης, ευνοείται η ανάπτυξη ελευθέρων ριζών και κατ΄επέκταση της πρόωρης γήρανσης.

 

Ποιο προϊόν να προτιμήσετε
Νερό καθαρισμού

Δεν περιέχει σαπούνι, οινόπνευμα και χρωστικές, είναι ιδανικό για κάθε τύπο επιδερμίδας και ιδιαίτερα για την ευαίσθητη. Ρίξτε μια ποσότητα σε έναν δίσκο ντεμακιγιάζ και περάστε τον απαλά από το πρόσωπο και τα μάτια. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι το βαμβάκι να μείνει τελείως καθαρό.

Γαλάκτωμα

Έχει κρεμώδη, πλούσια υφή, απλώνεται με κυκλικές κινήσεις και αφαιρείται με βαμβάκι. Επειδή όμως το γαλάκτωμα αφήνει κατάλοιπα, πρέπει να τα αφαιρείτε με μια τονωτική λοσιόν ή έστω με νερό. Είναι ιδανικό για την ξηρή ή ευαίσθητη επιδερμίδα.

Τονωτική λοσιόν

Αν χρησιμοποιείτε γαλάκτωμα καθαρισμού, τότε χρειάζεται οπωσδήποτε και η τονωτική λοσιόν, η οποία ολοκληρώνει τη διαδικασία. Απομακρύνει σε βάθος κάθε ίχνος ρύπου και προετοιμάζει την επιδερμίδα ώστε να αναπνέει και να απορροφά καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά που θα της προσφέρετε μετά.

Καθαριστικά που ξεπλένονται με νερό

Απλώνονται κατευθείαν σε βρεγμένο δέρμα. Και εδώ χρειάζεται προσοχή στο ξέβγαλμα, ώστε να μη μένουν υπολείμματα. Υπάρχουν κατάλληλες συνθέσεις για κάθε τύπο επιδερμίδας.

Μαντιλάκια καθαρισμού

Πρόκειται για μια πολύ πρακτική λύση, όχι όμως την ιδανική, καθώς δεν καθαρίζουν σε βάθος, με αποτέλεσμα να τρίβετε επίμονα την επιδερμίδα με κίνδυνο να προκαλέσετε μικροτραυματισμούς. Ωστόσο, τα μαντιλάκια είναι ιδανικά όταν είστε πολύ κουρασμένη για να ακολουθήσετε την κανονική διαδικασία καθαρισμού.

Ποια βήματα να ακολουθήσετε

Πρώτα κάντε ντεμακιγιάζ, ξεκινώντας από τα μάτια, και μετά καθαρίστε το πρόσωπό σας. Διαφορετικά, οι χρωστικές του μακιγιάζ μπλέκονται με τους ρύπους και μπλοκάρουν τους πόρους. Αφού τελειώσετε με το ντεμακιγιάζ, ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό και συνεχίστε με τον καθαρισμό χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα για τον τύπο του δέρματός σας.

 

vita.gr

Διαβάστε επίσης