Διεθνές Φεστιβάλ Εδιμβούργου: Φέτος θα διοργανωθεί σε υπαίθριους χώρους

 

 

Σε εξωτερικούς χώρους θα διεξαχθεί φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ του Εδιμβούργου από τις 7 έως τις 29 Αυγούστου, σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών. Να σημειωθεί ότι την περυσινή χρονιά, το μεγαλύτερο παγκοσμίως καλλιτεχνικό γεγονός ζωντανού θεάματος ακυρώθηκε αναγκαστικά λόγω του Covid-19.

Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ θα συνδυάζει όπερα, κλασσική και σύγχρονη μουσική, αλλά και θέατρο. Ακόμα δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ενημέρωση, αλλά πρόκειται να ανακοινωθεί με λεπτομέρειες στις 2 Ιουνίου, ενώ η κράτηση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει στις 11 Ιουνίου.


Ο διευθυντής του φεστιβάλ Φέργκους Λίνεχαν δήλωσε σε ανακοίνωσή του
: «Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι τον Αύγουστο του 2021, το Διεθνές Φεστιβάλ του Εδιμβούργου επιστρέφει στη σκηνή».

Για πρώτη φορά στα παραπάνω από 70 χρόνια, που διεξάγεται το φεστιβάλ, οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν σε τρεις ειδικά διαμορφωμένες υπαίθριες σκηνές, που θα εγκατασταθούν σε σημαντικές τοποθεσίες της πρωτεύουσας της Σκωτίας.

Μέσα στα πλαίσια των μέτρων προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, θα τηρηθούν αποστάσεις μεταξύ των καθισμάτων των θεατών, ενώ οι παραστάσεις, που θα προβληθούν θα είναι πιο σύντομες και χωρίς να πραγματοποιηθεί κάποιο διάλειμμα. Επιπλέον, η έκδοση των εισιτηρίων θα γίνεται ανέπαφα.

https://www.protothema.gr/

Διαβάστε επίσης