Ιστιοπλοΐα: Συνάντηση της διοίκησης με την ΕΟΕ

Την πρώτη συνάντηση με το προεδρείο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής είχε χθες η νέα διοίκηση της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. 

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η Ολυμπιακή προετοιμασία των Ελλήνων ιστιοπλόων, οι διαδικασίες πρόκρισης για τα Λέιζερ Στάνταρντ και ο τελικός σχεδιασμός για το Τόκιο. 

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες η ιστιοπλοΐα θα λάβει μέρος σε 6 κατηγορίες: στα 470 Ανδρών με τους Παναγιώτη Μάντη – Παύλο Καγιαλή, στα 470 Γυναικών με τις Αριάδνη Παρασκευή Σπανάκη – Αιμιλία Τσουλφά, στα ΦΙΝΝ με τον Γιάννη Μιτάκη, στα Λέιζερ Ράντιαλ με την Βασιλεία Καραχάλιου, στα RSX Ανδρών με τον Βύρωνα Κοκκαλάνη και στα RSX Γυναικών με την Κατερίνα Δίβαρη.

Εν τω μεταξύ, ο Γιάννης Μιτάκης βελτίωσε τη θέση του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κλάσης ΦΙΝΝ που διεξάγεται στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας.

Ο Ελληνας ιστιοπλόος ξεκίνησε 26ος και 30ός, αλλά στην τρίτη ιστιοδρομία έκανε πολύ καλή εμφάνιση τερματίζοντας 4ος, ενώ στην τέταρτη κατέλαβε την 26η θέση. 

Έτσι, με 86 βαθμούς ο Μιτάκης ανέβηκε 24ος στη γενική βαθμολογία των 49 σκαφών, όπου προηγείται ο Ισπανός Καρντόνα με 21 βαθμούς.