Βαρβιτσιώτης σε Ιερώνυμο: Θέλουμε τη φωνή της Εκκλησίας στη διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης

Δεκτός από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο έγινε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προκειμένου να τον ενημερώσει για την πορεία των προετοιμασιών της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης και τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να παίξει η Εκκλησία της Ελλάδας.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε πως «πρόκειται για μια διαδικασία ανοιχτή σε όλους τους Ευρωπαίους στην οποία θέλουμε να συζητήσουμε σε ποια Ευρώπη θέλουμε να μείνουμε και ποια Ευρώπη επιθυμούμε να έχουν τα παιδιά μας».

Υπογράμμισε ότι «θέλουμε σε αυτόν τον διευρυμένο διάλογο να ακουστεί η φωνή της Εκκλησίας της Ελλάδος και να στείλει το μήνυμα το χριστιανικό, το μήνυμα της Χριστιανικής αγάπης αλλά και του χριστιανικού πολιτισμού και στους υπόλοιπους Ευρωπαίους». Ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι η Ευρώπη έχει βαθιές ρίζες ελληνικές, αλλά πρωτίστως χριστιανικές, τονίζοντας ότι «η ταυτότητα της Ευρώπης είναι μία και δεν αλλάζει και αυτή την ταυτότητα θέλουμε και να την υπερασπιστούμε και βεβαίως να την εξελίξουμε».

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι υποδέχτηκε τον κ. Βαρβιτσιώτη με ιδιαίτερη χαρά, σημειώνοντας ότι είναι ουσιαστικό το ερώτημα τι είδους Ευρώπη επιθυμούμε στο μέλλον. Επίσης, σημείωσε ότι η Ορθοδοξία είναι ανοιχτή προς τον κάθε άνθρωπο, κάθε φορέα, κάθε λαό και προς κάθε κατεύθυνση. Έκανε ακόμη γνωστό ότι θα υποβληθεί πρόταση στην Ιερά Σύνοδο να ορίσει μία αντιπροσωπεία που θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης. Κλείνοντας, ο κ. Ιερώνυμος έδωσε την ευχή του στην ευόδωση της προσπάθειας.