Πάτρα-Νέο Αστυνομικό Μέγαρο στο ΚΕΤχ: "Πέφτουν" υπογραφές από Σταϊκούρα και Παναγιωτόπουλο-Όλες οι πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα του έργου

Στην τελική ευθεία μπαίνει το έργο της κατασκευής του νέου Αστυνομικού Μεγάρου της Αχαΐας στις εγκαταστάσεις του ΚΕΤχ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχωρούν άμεσα οι διαδικασίες μέσω ΣΔΙΤ για τα Αστυνομικά κτίρια της Πάτρας, της Λευκάδας, της Καρδίτσας της Ημαθίας και της Αλεξανδρούπολης.

Οι ίδιες "πηγές" αναφέρουν στο tempo24.news πως για την Πάτρα αναμένονται εντός των ημερών οι υπογραφές των Υπουργών Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, προκειμένου στη συνέχεια να δρομολογηθούν οι διαδικασίες έτσι ώστε:

Τον επόμενο μήνα να συνεδριάσει η διϋπουργική επιτροπή για ένταξη του έργου στα ΣΔΙΤ και στην συνέχεια να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να υπάρξει ανάδοχος του έργου έως τα τέλη του 2022.

Σύμφωνα με πληροοφίες στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχουν τεθεί "σφιχτά" χρονοδιαγράμματα, έτσι ώστε το έργο να έχει ολοκληρωθεί έως το 2025.

Σημειώνεται πως η κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου της Πάτρας και η μεταφορά των υφιστάμενων Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. από το κέντρο της πόλης στο ΚΕΤχ, αποτελεί αίτημα του συνόλου των φορέων της πόλης, ενώ ψηλά είχει θέση στην ατζέντα των διεκδικήσεων της για το έργο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων με συνεχείς παρεμβάσεις τόσο σε πολιτικό επίπεδο, όσο και προς τις τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη