Champions League: Στα ημιτελικά με… γλυκιές ήττες οι Παρί Σεν Ζερμέν και Τσέλσι

 

 

Μπορεί να ηττήθηκαν, ωστόσο αμφότερες κατάφεραν να σφραγίσουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Champions League.

Ο λόγος για την Παρί Σεν Ζερμέν και την Τσέλσι, οι οποίες, αν και έχασαν με 1-0 σκορ από την Μπάγερν Μονάχου και την Πόρτο, αντίστοιχα, εν τέλει ήταν αυτές που χαμογέλασαν στο τέλος, παίρνοντας την πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης. Κι αυτό συνέβη χάρη στις νίκες, που είχαν πετύχει στα πρώτα παιχνίδια της προημιτελικής φάσης.

Οι νταμπλούχοι Γαλλίας, οι οποίοι πριν μία εβδομάδα είχαν επικρατήσει με 3-2 στο Μόναχο, μολονότι είχαν στο «Παρκ Ντε Πρενς» τρια δοκάρια με τον Νεϊμάρ σε διάστημα πέντε λεπτών (34', 37', 39') και μάλιστα βρέθηκαν να χάνουν, μετά το γκολ του Τσούπο-Μότινγκ στο 41', τελικά πέρασαν στα ημιτελικά, παίρνοντας παράλληλα εκδίκηση από τους Βαυαρούς για την ήττα, που γνώρισαν στον περυσινό τελικό της διοργάνωσης.

Στο άλλο ζευγάρι η Πόρτο με ένα εξαιρετικό ψαλιδάκι του Ταρεμί στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων επικράτησε με 1-0 της Τσέλσι στη Σεβίλλη, ωστόσο το εισιτήριο κατέληξε στα χέρια των Λονδρέζων, οι οποίοι εξαργύρωσαν τη νίκη με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων, που πραγματοποιήθηκε (λόγω κορωνοϊού) στο ίδιο γήπεδο.

Πλέον, οι Γάλλοι περιμένουν τον νικητή του Ντόρτμουντ-Σίτι για να μάθουν τον αντίπαλό τους στην επόμενη φάση, ενώ η Τσέλσι θα παίξει με την ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι, Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης.

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπάγερν Μονάχου 0-1

Τσέλσι-Πόρτο 0-1

Τα αποτελέσματα των ρεβάνς των προημιτελικών του Champions League:

Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) - Mπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 0-1

(40΄ Τσούπο-Μότινγκ)

Τσέλσι (Αγγλία) - Πόρτο (Πορτογαλία) 0-1

(90΄+4 Ταρέμι)

Λίβερπουλ (Αγγλία) - Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 14/04

Ντόρτμουντ (Γερμανία - Μάντσεστερ Σίτι 14/04

https://www.zougla.gr/

Διαβάστε επίσης