Προχωρά η μελέτη για τα Σημεία Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων στην Αιγιάλεια

Στην αποδοχή της χρηματοδότησης από το «Πράσινο Ταμείο» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την υπηρεσία συμβούλου για την εκπόνηση «Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) του Δήμου Αιγιαλείας», προχώρησε τη Δευτέρα 12 Απριλίου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, θεμελιώνοντας ένα ακόμη σημαντικό αναπτυξιακό έργο προς την κατεύθυνση της φιλικής προς το περιβάλλον, χρήσης των οχημάτων.

Η πρόταση για την χρηματοδότηση της εκπόνησης του σχεδίου, υπεβλήθη από τον Δήμο Αιγιαλείας πριν τα τέλη του 2020, μετά από σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. Το Πράσινο Ταμείο με την αριθ. 201.6/2020 ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, αποφάσισε τον καθορισμό του Δήμου ως προσωρινού δικαιούχου στον Α.Π.2:  Σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) του ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΧΟΖΥΓΙΟΥ 2020» και έως του ποσού των 24.800,00€ Τα Σ.Φ.Η.Ο. θα αποτελούν ουσιαστικά τον Οδικό Χάρτη χωροθέτησης των δημοσίως προσβάσιμων θέσεων στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που αποτελεί και το προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών στην Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση, προβλέπεται υποχρεωτικά η χωροθέτηση ενός τουλάχιστον σημείου φόρτισης ανά 1.000 κατοίκους του δήμου.

«Ο Δήμος Αιγιαλείας συντονίζεται με γοργά βήματα στις τεχνολογικές εξελίξεις που λειτουργούν προς όφελος δημοτών και επισκεπτών και παράλληλα συντελούν στην εξοικονόμηση πόρων και στην προστασία του περιβάλλοντος» αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος. Από την πλευρά του, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τεχνικής Υπηρεσίας, Δόμησης & Ανάπτυξης του Δήμου Αιγιαλείας κ. Βασίλης Γ. Χριστόπουλος σημειώνει «Με αποφασιστικότητα και τόλμη, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, με την χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης και Σημείων Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων".