Ο πρίγκιπας Χάρι επέστρεψε στο Λονδίνο χωρίς τη Μέγκαν

Σε καραντίνα για να προλάβει την κηδεία

Στο αεροδρόμιο του Χίθροου έφθασε ο πρίγκιπας Χάρι με πτήση κατευθείαν από το Λος Άντζελες, ενόψει της κηδείας του παππού του πρίγκιπα Φίλιππου το Σάββατο. Αυτή είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται την πατρίδα του μετά την επίσημη παραίτηση από τα πριγκιπικά του καθήκοντα και την εκρηκτική συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρεϊ. Ο Χάρι ταξίδεψε μόνος αφού η Μέγκαν είναι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και οι γιατροί της συνέστησαν να παραμείνει στις ΗΠΑ.

Φέρεται ο Χάρι να έφυγε από την έπαυλη στην Καλιφόρνια το βράδυ του Σαββάτου για να επιβιβαστεί τις πρώτες ώρες της Κυριακής σε πτήση από το Λος Άντζελες. Αποβιβαζόμενος από την πτήση της BA φορούσε παντελόνι, τζάκετ και μία μπλε μάσκα προστασίας κατά του κορονοϊού, στο αεροδρόμιο στο δυτικό Λονδίνο, περίπου δέκα ώρες μετά, γύρω στη 1.15 το μεσημέρι της Κυριακής.

Κατά την αποβίβασή του τον περίμενε ασφάλεια και επιβιβάστηκε σε μαύρο Range Rover, προτού τον οδηγήσουν στο Παλάτι του Κένσινγτον .Σύμφωνα με τη Sun, τέθηκε σε καραντίνα στο Κότατζ του Νότινγχαμ όπου έκανε πρόταση γάμου στη Μέγκαν το 2017. Είναι μόλις λίγα μέτρα μακριά από το διαμέρισμα όπου διαμένουν ο Ουίλιαμ με την Κέιτ και τα τρία τους παιδιά.

Σύμφωνα με τους Sunday Times, ο Χάρι θα διαμείνει στο Φρόγκμορ Κότατζ που βρίσκεται στο Κάστρο του Ουίνδσορ ώστε να βρίσκεται κοντά στη γιαγιά του. Μετά το Megxit, το Φρόγκμορ παραδόθηκε στην πριγκίπισσα Ευγενία και τον Τζακ Μπρούκσμπανκ, που απέκτησαν το πρώτο τους παιδί τον Φεβρουάριο αλλά φέρεται να περνούν τον χρόνο τους ανάμεσα στο κότατζ και το Παλάτι του Κένσινγκτον.

Ο Χάρι μπορεί να βγει από την καραντίνα πέντε μέρες μετά την άφιξή του αντί για δέκα αν παρουσιάσει αρνητικό τεστ κορονοϊού σύμφωνα με τις κυβερνητικές οδηγίες. Ωστόσο, θα του επιτραπεί να παραστεί στην κηδεία του παππού του ούτως ή άλλως, καθώς οι επίσημες οδηγίες αναφέρουν πως όσοι εισέρχονται στη χώρα μπορούν να βγουν από την απομόνωση "για λόγους συμπόνοιας". Η βασιλική οικογένεια έχει διατάξει ανακωχή σχετικά με το περιεχόμενο της εκρηκτικής συνέντευξης των Σάσεξ στην Όπρα Γουίνφρεϊ ώστε να επικεντρωθούν στην απότιση φόρου τιμής και στο πένθος για τον πρίγκιπα Φίλιππο που έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 9 Απριλίου.

Η τελευταία φορά που ο Χάρι φωτογραφήθηκε με τον παππού του ήταν όταν ο Δούκας του Εδιμβούργου είδαν για πρώτη φορά τον Άρτσι μετάτη γέννησή του τον Μάιο του 2019.

Ο πρίγκιπας Κάρολος φέρεται να ανυπομονεί να ξαναδεί τον γιο του. Στο μεταξύ είναι απίθανο ο Χάρι να φορέσει στην κηδεία στρατιωτική στολή καθώς του έχουν αφαιρεθεί όλοι οι στρατιωτικοί τίτλοι του μετά την παραίτησή του από τη βασιλική οικογένεια. Ωστόσο, μπορεί να φορέσει κοστούμι και τα μετάλλιά του τα οποία ακόμη κρατά.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ