Φώτης Σεργουλόπουλος: «Δεν φοβάμαι καθόλου το bullying που μπορεί να γίνει στο παιδί μου»

 

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος έδωσε μία συνέντευξη εφ'όλης της ύλης στην εκπομπή Tik Talk και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον αγαπημένο του γιο και στο κομμάτι της πατρότητας.

«Τα παιδιά πρέπει να βγαίνουν έξω και να έρχονται σε επαφή με άλλα παιδιά. Εγώ από τα παιδικά μου χρόνια με θυμάμαι να είμαι έξω και να παίζω δε θυμάμαι το διάβασμα, αυτά τα παιδιά θα θυμούνται το διάβασμα. Είναι αφύσικο το παιδί να ζει αυτό το πράγμα και πραγματικά δε ξέρω τι θα τους αφήσει. Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ευτυχώς αυτή την περίοδο βρίσκομαι κοντά και δε χρειάζεται να λείπω. Νομίζω θα έπρεπε να χαθεί μια χρονιά, να ζήσουν με τους φίλους τους, τη ζωή τους, να μην έρχονται σε κρίση με τους γονείς τους, οι γονείς δεν είναι εκπαιδευτικοί, δε μπορούν να διαχειριστούν κάποια πράγματα.

Δεν είναι δύσκολο, είναι πολύ εύκολο να είσαι γονιός, δε βρίσκω κάποια δυσκολία. Δε χρειάζεται να πας σε σχολείο. Δε ξέρω αν φταίει που το παιδί μου είναι μικρό, αν εγώ είμαι καλός γονιός ή αν το παιδί μου είναι πολύ εύκολο αλλά δεν είναι κάτι δύσκολο. Δε χρειάζεται να μάθεις, μπορείς να παίρνεις συμβουλές αλλά δεν είναι δύσκολο, είναι απλό πράγμα.

Είμαι λίγο αυστηρός σαν μπαμπάς. Τηρώ τους κανόνες. Πρέπει να υπάρχουν κανόνες. Έτσι πιστεύω. Τους κανόνες πρέπει να τους ακολουθώ πρώτα εγώ. Είμαι πειθαρχημένος. Στεναχωριέμαι πολλές φορές αν δω να αντιδρά και θυμώνω. Δε θέλω να θυμώνω. Συνεννοούμαστε. Είναι ένα πολύ καλό παιδί.  Με τρομάζει η εφηβεία. Πιστεύω όταν γίνεσαι γονιός κάνεις μια προβολή του εαυτού σου. Θυμάσαι αυτά που είχες κάνει εσύ. Θυμάμαι τη δική μου εφηβεία. Ήμουν μούγκα, κάτω το κεφάλι, μηδέν. Ήξερα ότι αυτό το σιωπηλό τους σπάει τα νεύρα. Ο Γιώργος είναι ερωτευμένος. Θέλανε να παντρευτούν, είχαν δώσει λόγους γάμου. Το κοριτσάκι αυτό τελικά του είπε ότι αγαπά άλλον. Είχαμε δράματα, μου είπε “πως θα το ξεπεράσω τόσα χρόνια που έχουμε ζήσει μαζί”. Είναι μόνο 7.5, κλάμα πολύ. Γέλαγα αλλά έκανα ότι κλαίω», είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Στη συνέχεια, ο ίδιος αναφέρθηκε στο δικαίωμα που διεκδικούν οι ομοφυλόφιλοι στο να μπορούν να αποκτήσουν παιδιά: «Είναι πολύ μεγάλη συζήτηση. Η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να προφυλάσσει τα παιδιά. Οι ομοφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες είναι γόνιμοι. Είμαστε γόνιμοι και έχουμε δικαίωμα να κάνουμε παιδιά ανά πάσα στιγμή θέλουμε. Δεν μας το απαγορεύει κανένας. Δεν είναι το θέμα να υιοθετήσουμε παιδί μόνο. Αν ο βιολογικός πατέρας ή αυτός που έχει κάνει την ατομική υιοθεσία πεθάνει το παιδί χάνει όλη του την οικογένεια. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να επιτρέψει στα παιδιά να ζήσουν με την οικογένεια που έχουν επιλέξει. Το τι θα πει ο διπλανός, ο απέναντι. Από πού κι ως πού έχει γνώμη ο άλλος για εμένα;.

Ποιο είναι το κακό πρότυπο οικογένειας. Τι, ότι το παιδί μπορεί να παρεκκλίνει; Θα πάθει κάτι; Εγώ βγήκα από ετεροφυλόφιλη οικογένεια. Δεν είμαστε πρότυπα, θέλουμε να ζούμε όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι. Εγώ δε θέλω να γίνω πρότυπο. Με το να δώσεις δικαιώματα σε μια μερίδα ανθρώπων τον κάνεις πρότυπο; Δεν φοβάμαι καθόλου το bullying που μπορεί να γίνει στο παιδί μου. Είμαι προετοιμασμένος για οποιοδήποτε bullying. Και θα τσακωθεί και όλα. Δεν μπορείς να το έχεις για πάντα προστατευμένο. Το αποφεύγεις νομίζω αυτό όταν το παιδί καταλαβαίνει ότι είσαι πάντα δίπλα του και μπορεί να σου ανοιχτεί».

https://www.govastileto.gr/

Διαβάστε επίσης