Super League 1 play out, Απόλλων Σμύρνης-ΟΦΗ 0-0: «X»άρηκαν και οι δύο

 

 

Δεν ανέδειξε νικητή η αναμέτρηση στη Ριζούπολη ανάμεσα σε Απόλλωνα και ΟΦΗ για την 3η αγωνιστική των play out. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 σε ένα πολύ κακό παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις.

Έτσι έπαιξαν
Ο Απόλλων Σμύρνης παρατάχθηκε με τον Βέρχουλστ κάτω από τα δοκάρια. Στην τετράδα της άμυνας δεξιά έπαιξε ο Μπαξεβανίδης και αριστερά ο Χουχούμης, οι Λισγάρας και Ντομίγκες κεντρικοί αμυντικοί. Αμυντικοί χαφ ήταν οι Φατιόν και Σλίβκα. Στο δεξί φτερό ήταν ο Μάρκ Φερνάντεθ, στο αριστερό ο Μπετινέλι και ο Κολ πίσω από τον Ιωαννίδη.

Ο ΟΦΗ κατέβηκε κι αυτός με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Βάτερμαν, στην τετράδα της άμυνας δεξιά ο Μαρινάκης, αριστερά ο Λυμπεράκης και στόπερ οι Βούρος - Διαμαντής, Μεγιάδο και Σακόρ ήταν οι αμυντικοί μέσοι, ο Ντε Γκούζμαν σε ρόλο οργανωτή. Δεξιά στην επίθεση ο Σολίς, αριστερά ο Στάρτζεον και ο Σαρδινέρο στην κορυφή.

Το εκρηκτικό πεντάλεπτο του Απόλλωνα
Ο Απόλλων μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και στα πρώτα πέντε λεπτά έκανε τρεις ευκαιρίες. Αρχικά στο 1' ο Βάτερμαν έπεσε και μπλόκαρε το κοντινό σουτ του Φερνάντεθ. Στο 3' ο Κολ έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή και ο Μαρινάκης με σωτήρια επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ. Στο 4' ήταν η σειρά του Λισγάρα να κάνει καρφωτή κεφαλιά, η οποία δυσκόλεψε τον Βάτερμαν, που απομάκρυνε με υπερένταση. Από εκείνο το σημείο και μετά ο ΟΦΗ ισορρόπησε το παιχνίδι, κράτησε μπάλα, αλλά δυσκολευόταν σε πολύ μεγάλο βαθμό να απειλήσει την εστία του Βέρχουλστ. Με σωστή ανασταλτική λειτουργία η Ελαφρά Ταξιαρχία, έκλεινε τους χώρους και κρατούσε μακριά τους Κρητικούς.

Οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Νιόπλια μπορεί να είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά ήταν ανούσια. Ο Απόλλων απείλησε εκ νέου στο 25' όταν το αριστερό σουτ του Σλίβκα έξω από την περιοχή πέρασε πάνω από το δοκάρι, καθώς και στο 35' με το μακρινό πλασέ του Κολ που πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι. Για να καταλάβετε πόσο πολύ αδυνατούσε να απειλήσει η ομάδα της Κρήτης, είναι το γεγονός πως το πρώτο σουτ έγινε στο 42' με τον Σακόρ, που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βέρχουλστ. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Απόλλωνα να έχει τις καλύτερες στιγμές και τον ΟΦΗ να έχει απλά την κατοχή και μία τελική.

Η μεγάλη ευκαιρία του Φερνάντεθ
Ο Μαρκ Φερνάντεθ ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο πρώτο ημίχρονο, αυτός έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο. Ο Ισπανός στο 54' έκανε καταπληκτικό κοντρόλ, σούταρε και ο Βάτερμαν έπεσε στην αριστερή του γωνία κρατώντας την εστία του απαραβίαστη. Ο ΟΦΗ συνέχισε να κρατά τη μπάλα, την κυκλοφορούσε, αλλά όποτε έφτανε έξω από την περιοχή της Ελαφράς Ταξιαρχίας, την έχανε. Αυτή ήταν η εικόνα της αναμέτρησης μέχρι το 80'. Η είσοδος του Μπαλογιάννη αντί του Ντε Γκούζμαν και αυτή του Νοικοκυράκη αντί του Σολίς δεν αποδείχθηκαν ιδιαίτερα ευεργετικές για την ομάδα του Ηρακλείου.

Στο 81' ο Νιόπλιας έβαλε στο ματς τον Ουές αντί του Στάρτζεον. Δεν έπαιξε μπακ, αλλά χαφ, εκεί δηλαδή που βρισκόταν ο Στάρτζεον. Με την είσοδό του έδωσε μια πνοή στην επίθεση του ΟΦΗ και από δική του σέντρα, η κεφαλιά του Σαρδινέρο στο 82' πέρασε πάνω από το δοκάρι. Ο Απόλλων μέχρι το τέλος απείλησε άλλη μία φορά, με την άστοχη κεφαλιά του Ντάουντα από πάσα του Μουνιέ. Το πολύ κακό παιχνίδι στη Ριζούπολη μέχρι το 90'+3' έληξε χωρίς γκολ.

MVP: Μαρκ Φερνάντεθ. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός σε μια «μάχη» με ελάχιστες φάσεις, αυτός έφτασε κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις. Στο 1' και στο 54'. Και τα δύο σουτ του Ίβηρα βρήκαν σε ετοιμότητα τον Βάτερμαν. Ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα ήταν ο μόνος που έφτασε κοντά στο γκολ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η μεσοεπιθετική γραμμή του ΟΦΗ δεν λειτούργησε καθόλου καλά. Ήταν μπλοκαρισμένη από τον Απόλλωνα. Ο Ντε Γκούζμαν, που προερχόταν βέβαια από τραυματισμό, δεν κατάφερε να περάσει κάθετες πάσες που θα προκαλούσαν πρόβλημα στον αντίπαλο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Βάτερμαν κράτησε την εστία του απαραβίαστη όποτε χρειάστηκε. Ο γκολκίπερ του ΟΦΗ ήταν σε ετοιμότητα και δεν επέτρεψε στον Φερνάντεθ και στον Λισγάρα να του βάλουν γκολ.

Οι συνθέσεις:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μ. Χάβος): Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Χουχούμης (85' Ρώσση), Κολ (86' Λαγός), Φατιόν, Σλίβκα, Φερνάντεθ (86' Μουνιέ), Ιωαννίδης (69' Ντάουντα), Μπεντινέλι.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Μαρινάκης, Διαμαντής, Βούρος, Λυμπεράκης, Μεγιάδο, Σακόρ, Ντε Γκούζμαν (56' Μπαλογιάννης), Σολίς (67' Νοικοκυράκης), Στάρτζεον (81' Ουές), Σαρδινέρο.

Πηγή:www.gazzetta.gr

https://www.protothema.gr/