Επίσκεψη Θ. Βασιλόπουλου σε μονάδα προβατοτροφίας

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021, επισκέφθηκε μια από τις πιο σύγχρονες μονάδες προβατοτροφίας την «Μιλιόρα Φαρμ» στην περιοχή Καγκάδι στην Π.Ε Αχαΐας και συναντήθηκε με τον  Διευθυντή  Χρήστο Κολοκούρη. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις, όπου ενημερώθηκε  για τις δραστηριότητες  της μονάδας η οποία εκτρέφει 2.200 ζώα γαλακτοπαραγωγής, ενώ η δυναμικότητά της φτάνει τα 3.000 λίτρα γάλακτος ημερησίως. Διαθέτει 1.500 βελτιωμένα ζώα προς πώληση ετησίως,  αρμεκτήριο 72 θέσεων με δυνατότητα αρμεγής 500 ζώων ανά ώρα, αλλά και δικό της κτηνιατρείο, άρτια εξοπλισμένο για τη διενέργεια χειρισμών ρουτίνας, αλλά και την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.  Όπως σχολίασε ο κ. Κολοκούρης: «Η μετάβαση  από την παραδοσιακή εκτακτική εκτροφή, στη σύγχρονη ελεγχόμενη αποτελεί  σημαντική πρόκληση για την εγχώρια κτηνοτροφία». 

Από την πλευρά  του ο κ. Βασιλόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον τρόπο που δραστηριοποιείται η κτηνοτροφική επιχείρηση και πρόσθεσε: «Με την επίσκεψη μας στην  Μιλιόρα Φαρμ  θέλουμε  να αναδείξουμε ότι στην Περιφέρειά μας λειτουργούν μονάδες που έχουν  ξεπεράσει ακόμα και τα ευρωπαϊκά στάνταρ.  Κάθε τέτοια προσπάθεια, που δίνει ώθηση στον πρωτογενή τομέα της περιοχής μας, θα μας βρει δίπλα του, στόχος μας είναι  να  δώσουμε νέα αναπτυξιακή δυναμική».