Εθελοντής στις δοκιμές εμβολίων ο γιος του πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών


"Αν σημαίνει κάτι αυτό, σήμερα εμβολιάστηκα με το εμβόλιο της AstraZeneca, έχοντας εμπιστοσύνη στις υποδείξεις των γιατρών (ιδιαιτέρως του κ. Τσιόρδα), των ειδικών (του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας) και στην στατιστική (η οποία τεκμηριώνει ελάχιστη πιθανότητα σοβαρών παρενεργειών, της τάξης του 1 ενός περιστατικού σε 100.000 εμβολιασμούς κατά μέσο όρο, το μέγιστο)", αναφέρει ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Σταύρος Κουμπιάς. 

Και συνεχίζει: "Θεωρώ την πράξη αυτή ως υποχρέωση προς τους αγαπημένους μου, τους συνανθρώπους μου και τον εαυτό μου, πιστός στις αρχές μου, τις οποίες μονότονα και έντονα (κουραστικά και παρεξηγήσιμα για κάποιους) δημοσιοποιώ και υπερασπίζομαι από την αρχή της πανδημίας.
Δεν ξεχνώ, δε, την πρόθεση του γιου μου (ζει στις ΗΠΑ) να δηλώσει ενδιαφέρον για εθελοντής στις αρχικές δοκιμές των εμβολίων, γιατί, όπως μου είπε τότε, δεν μπορούμε πάντα να ζητάμε από τους άλλους να μπαίνουν μπροστά παίρνοντας το ρίσκο, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις μεγάλου κοινωνικού, ενδιαφέροντος και εμείς να ακολουθούμε εκ του ασφαλούς. Αντιθέτως, μου είπε, πρέπει να συνεισφέρουμε όπως και όσο μπορούμε, κάτι που με έκανε πολύ υπερήφανο, χωρίς, βεβαίως, να κρύβω ότι με φόβισε (για την περίπτωση των δοκιμών του εμβολίου)".