Τουρκία: Κάλεσε τον πρεσβευτή της Ιταλίας για εξηγήσεις

Η Τουρκία κάλεσε τον πρεσβευτή της Ιταλίας στη χώρα στο υπουργείο Εξωτερικών για εξηγήσεις.

Αφορμή το σχόλιο που έκανε νωρίτερα σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι για τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδει το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Ντράγκι για «sofagate»: Δικτάτορας ο Ερντογάν

Την αντίθεση του με την συμπεριφορά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την συνάντηση του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, εξέφρασε ο Μάριο Ντράγκι, χαρακτηρίζοντας μάλιστα δικτάτορα τον πρόεδρο της Τουρκίας.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, ερωτηθείς σε συνέντευξη Tύπου σχετικά με την στάση του Ερντογάν κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, υπογράμμισε:

«Δεν συμμεριζόμαστε την στάση του Ερντογάν, δεν ήταν η κατάλληλη συμπεριφορά. Λυπάμαι ιδιαίτερα που η πρόεδρος της ΕΕ την υπέστη. Με αυτούς τους δικτάτορες, ας τους αποκαλέσουμε έτσι, πρέπει να είμαστε σαφείς: Να εκφράζουμε τις διαφορετικές μας απόψεις αλλά να καταφέρνουμε να συνεργαζόμαστε υπέρ των χωρών μας».

newsit.gr