ΠΟΥ: Τα εμβόλια του COVAX έχουν φθάσει σε πάνω από 100 χώρες

08/04/2021 | 17:54

Ο μηχανισμός εμβολίων COVAX έχει παραδώσει σχεδόν 38,4 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 σε πάνω από 100 χώρες και οικονομίες σε έξι ηπείρους έως σήμερα, έξι εβδομάδες αφότου ξεκίνησε να διανέμει τις προμήθειες αυτές, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Παρά το πλήγμα από τη μειωμένη διαθεσιμότητα προμηθειών τον Μάρτιο και τον Απρίλιο και την υψηλότερη ζήτηση στην Ινδία, όπου παρασκευάζεται η μεγαλύτερη ποσότητα του εμβολίου της AstraZeneca, ο COVAX αναμένει να παραδώσει δόσεις σε όλες τις οικονομίες που τις έχουν ζητήσει το πρώτο εξάμηνο του 2021, όπως ανακοίνωσε η συμμαχία εμβολίων GAVI και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. 

«Με βάση την νεότερη πρόβλεψή μας για τις προμήθειες, ο COVAX αναμένει να παραδώσει τουλάχιστον 2 δισεκ. δόσεις εμβολίων το 2021», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Παράλληλα, θα επεκταθεί το χαρτοφυλάκιο εμβολίων του, που αυτή τη στιγμή βασίζεται σε σκευάσματα της AstraZeneca και των Pfizer/BioNTech.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Το Σάββατο το τελευταίο «αντίο» στον Διονύση Σαββόπουλο – Δημοσία δαπάνη η κηδεία του

Αχαΐα – Απίστευτο τροχαίο: Εκσκαφέας παρέσυρε ΙΧ και το πέταξε σε χαντάκι – Επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των επιβατών ΦΩΤΟ

Ενόχληση για την απουσία Δένδια από τη Βουλή 

Δ. Παλούμπης: Οι πρώτες βροχές αποκάλυψαν την αλήθεια-Πατρών–Πύργου, ένας δρόμος προχειρότητας και σπατάλης

Δυτ. Ελλάδα: Άφατη θλίψη για την 16χρονη Ζωή – Άννα Μπακατσέλου που “έφυγε” ξαφνικά

Μιντιλόγλι: Έπεσε από φορτηγό στα έργα – Τραυματισμένος οδηγός στο νοσοκομείο (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Bρέθηκε νεκρή 38χρονη

Τα εμβόλια κατά του κορονοϊού «μάχονται» τον καρκίνο – Μελέτη διαπιστώνει ανοσολογική αντίδραση για την καταπολέμηση της νόσου