Κορονοϊός - 6η ΥΠΕ: 1279 άτομα προσήλθαν χθες για δωρεάν rapid test - Πόσοι βρέθηκαν θετικοί - Συνεχίζονται οι έλεγχοι

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας χθες 7 Απριλίου η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ ανέλαβε την πρωτοβουλία και  σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ οργάνωσαν δειγματοληπτικούς ελέγχους σε πέντε κεντρικά σημεία στον νομό Αχαΐας, ως συμβολική δράση για την προάσπιση της υγείας του πληθυσμού.

Πιο αναλυτικά, στην Πάτρα διενεργήθηκαν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε τέσσερα  σημεία της πόλης και σε ένα σημείο στο Αίγιο. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους καθώς  η συμμετοχή των συμπολιτών μας ήταν σημαντική.  Για την ακρίβεια προσήλθαν 1279 άτομα και εξ αυτών βρέθηκαν  25 θετικά κρούσματα.

Το μέγεθος της συμμετοχής δείχνει την ευαισθητοποίηση του ευρύ κοινού για την αποφυγή της διασποράς της νόσου και ταυτόχρονα την ανάγκη συνεχών ελέγχων για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ θα συνεχίσουν τους δειγματοληπτικούς ελέγχους σε  κεντρικά σημεία και σε γειτονιές  της Πάτρας, όπως επίσης και σε ευάλωτες ομάδες π.χ. σχολεία Ειδικής Αγωγής κτλ.

Να αναφερθεί, επίσης και η μέριμνα που έχει ληφθεί για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους  προς τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους των καταστημάτων, με αφορμή το άνοιγμα του λιανεμπορίου, εκ μέρους των δύο προαναφερόμενων φορέων και της διοίκησης του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Οι συγκεκριμένες ομάδες πολιτών θα μπορούν να εξετάζονται από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται  στο Επιμελητήριο Αχαΐας, καθημερινά από τις 8:30 μέχρι τις 10:30 π.μ., με την επίδειξη συγκεκριμένων εγγράφων που προσδιορίζουν την επαγγελματική τους ιδιότητα.

Κύριο μέλημα της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ είναι η  μείωση της νοσηρότητας  του πληθυσμού και η αποφυγή των εισαγωγών στα νοσηλευτικά ιδρύματα. 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ