Πάτρα: Επιστολή Γεροπαναγιώτη σε Μενδώνη για παραχώρηση αρχαιολογικών χώρων για εκδηλώσεις

08/04/2021 | 11:50

 

Τη δωρεάν παραχώρηση στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων αρχαιολογικών χώρων, για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, ζητά με επιστολή της προς  την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Στυλιανή Μενδώνη, η πρόεδρος του Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.

Το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής προς την κ. Μενδώνη έχει ως εξής:

«Κυρία Υπουργέ,

 Στα πλαίσια των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας ο Πολιτιστικός Οργανισμός σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕΘΕ. Πάτρας, θα πραγματοποιήσει δεκάδες εκδηλώσεις σε όλη την έκταση του Δήμου Πατρέων, αξιοποιώντας και ενεργοποιώντας όλες τις μορφές τέχνης όπως το θέατρο, τη μουσική, τα εικαστικά, το χορό, τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία, το Θέατρο Σκιών.

Με σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και με μηδενική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και με μοναδικό χρηματοδότη τον Δήμο Πατρέων, το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας τα τελευταία χρόνια παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Ενθάρρυνε την ερασιτεχνική δημιουργία και ταυτόχρονα απλώθηκε με δράσεις σε όλα τα διαμερίσματα και τις κοινότητες του Δήμου Πατρέων.

 Ο πολιτισμός είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα, γι’ αυτό ως δήμος δίνουμε ανάσες πολιτισμού στον πατραϊκό λαό να εμψυχώνεται, να ψυχαγωγείται σε συνθήκες δύσκολες που η ανεργία, η εντατικοποίηση της δουλειάς, τα ανύπαρκτα ωράρια είναι ο κανόνας στη ζωή μας.

 Οι αρχαιολογικοί χώροι που υπάρχουν στα όρια του Δήμου Πατρέων, πάντα εντάσσονταν στους χώρους διεξαγωγής των πολιτιστικών δραστηριοτήτων μας. Όλα τα προηγούμενα χρόνια και το 2020 στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών, παρουσιάστηκαν υψηλού επιπέδου παραγωγές, όπως λυρικές βραδιές, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Στο Ρωμαϊκό Ωδείο, έχουν γίνει από τους εργαζόμενους και με έξοδα του Δήμου, ολική ανακαίνιση των ξύλινων δαπέδων, πλήρης ανακαίνιση με σύγχρονα υλικά στις τουαλέτες και τα καμαρίνια των καλλιτεχνών, πλήρης αντικατάσταση του ηλεκτρολογικού δικτύου με φώτα ασφαλείας και προβολείς νέας τεχνολογίας (LED), αντικατάσταση εξωτερικού φωτισμού ασφαλείας, αντικατάσταση όλων των προβληματικών πινάκων.

Το 2021 αυτή η υποδομή χρειάζεται συντήρηση, όπως και πλήρη αντικατάσταση της ξύλινης κατασκευής της ορχήστρας (ημικύκλιο σκηνής).

Αιτούμαστε και φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, να μας δοθεί η χρήση των αρχαιολογικών χώρων για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ατελώς. Επίσης θα σας παρακαλούσαμε πολύ, να έχουμε έγκαιρη ενημέρωση με βάση τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, για την πληρότητα των εν λόγω χώρων».

Αχαΐα: Θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα-Νεκρός ο 16χρονος οδηγός ΙΧ!-ΦΩΤΟ

Πάτρα: Θρήνος για τον Χρήστο Ελευθερίου που έφυγε νωρίς

Πάτρα: Στην κυκλοφορία ξανά από την Πέμπτη η Περιμετρική

“Πάτρα Ενωμένη”: Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση για την κοπή πίτας της παράταξης – Κ. Σβόλης: “Το 2028 θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για το Δήμο” (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Ένοχοι για τον θάνατο της Δώρας μετά από γέννα η αναισθησιολόγος και ο νοσηλευτής – Kαταδίκη δύο ετών για ανθρωποκτονία

Μυστήριο με την εξαφάνιση της Λόρας: Τι κατέθεσε η μητέρα της

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ στιγμές στον “αέρα” – Ο Θ. Κατερινόπουλος έσωσε σε live μετάδοση τον άνδρα που απειλούσε να πέσει από κτίριο στην Ομόνοια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ανεστίδης βρίζει χυδαία τον Μητσοτάκη on camera – Άθλιες αισχρότητες (ΒΙΝΤΕΟ)