Σκουτέλης : Σήμερα ή αύριο η απόφαση της Ελλάδας για το εμβόλιο της AstraZeneca

08/04/2021 | 10:54

 

 

Σήμερα ή το πολύ αύριο θα ανακοινωθεί η γραμμή που θα ακολουθήσει η χώρα μας σχετικά με εμβόλιο της AstraZeneca, μετά και τη γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων., δήλωσε ο λοιμωξιολόγος Θανάσης Σκουτέλης, μιλώντας στον Antenna.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έκανε λόγο για πιθανή συσχέτιση των περιστατικών που προκάλεσαν ανησυχία με το εμβόλιο της AstraZeneca και συμπλήρωσε ότι πρόκειται για ένα περίεργο σύνδρομο, που εμφανίζεται κυρίως στις γυναίκες κάτω των 60 ετών.

Όπως είπε ο κ. Σκουτέλης, είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικές αποφάσεις για το εμβόλιο της AstrZeneca μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών, καθώς είναι διαφορετικά τόσο τα επιδημιολογικά δεδομένα, όσο και οι ανάγκες κάθε χώρας.

Ο λοιμωξιολόγος ξεκαθάρισε πάντως ότι σε κάθε περίπτωση, τα οφέλη από τον εμβολιασμό υπερτερούν κατά χιλιάδες φορές από τους κινδύνους των πιθανών παρενεργειών.

https://www.in.gr/

Αχαΐα: Θρήνος για τον 30χρονο που “έφυγε” μετά από τροχαίο ανήμερα των Χριστουγέννων – Η οικογένεια δώρησε τα όργανά του – ΦΩΤΟ

Τραγωδία στα Βαρδούσια: Πατρινός ο ένας από τους νεκρούς – Συμμετείχε στην ομάδα των ορειβατών ΦΩΤΟ

Θλίψη σε Πάτρα και Μεσολόγγι: «Έφυγε» ξαφνικά στα 54 του ο διακεκριμένος επιστήμονας Ασημάκης Γριβόπουλος

Σοκαριστικό τροχαίο στην Πάτρα: ΙΧ “καρφώθηκε” σε απορριμματοφόρο και τραυμάτισε εργαζόμενο (ΦΩΤΟ)

Έδωσε ζωή με τον θάνατό του ο Αλέξανδρος! Χάρισαν τα όργανά του! Συγκλονίζει η τραγωδία στο Λάππα

Πάτρα: 56χρονη βρέθηκε νεκρή στην οικία της

Αχαΐα: Οι διαρρήκτες ήλθαν από την Αθήνα, αλλά δεν κατάφεραν να αρπάξουν το ΑΤΜ – ΦΩΤΟ

Λάππα Αχαΐας: Αγωνία για τον Αλέξανδρο που τραυματίστηκε σοβαρά στο χθεσινό τροχαίο-Θα τελεστεί παράκληση απόψε στον Άγιο Γεώργιο