Πάτρα: Κινητοποιήσεις παραγωγών και εμπόρων στις λαϊκές αγορές-Πορεία στην Περιφέρεια ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΒΙΝΤΕΟ

Κινητοποίηση εμπόρων και παραγωγών σήμερα στην Λαϊκή Αγορά της Πάτρας στην περιοχή Σκαγιοπουλείου. Στην συνέχεια μετέβησαν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όπου και παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

Πιό συγκεκριμένα, διαμαρτύρονται για το νέο νομοσχέδιο για της Λαϊκές Αγορές. αναφέρονυτας ανάμεσα στα άλλα πως δεν είναι σε θέση να συμμετέχουν σε διαδικασίες πλειστηριασμού για την απόκτηση άδειας.

Η τοπική κινητοποίηση εντάσεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης που αποφάσισε για σήμερα, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών στις λαϊκές αγορές, ως αντίδραση ενάντια στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση το οποίο, σύμφωνα με την εκτίμηση του κλάδου, δεν προάγει την ανάπτυξη του θεσμού.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ομοσπονδίας, την Τετάρτη 7 Απριλίου δεν θα πραγματοποιούν πωλήσεις στις λαϊκές αγορές οι πωλητές, αλλά θα προσέλθουν στους πάγκους τους διαθέτοντας δωρεάν προϊόντα στους καταναλωτές. Θα ακολουθήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο Σύνταγμα, ενώ αντίστοιχες συγκεντρώσεις οργανώνονται και σε άλλες πόλεις.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

 

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, συμμετείχε σήμερα το πρωί, μαζί με μέλη της Δημοτικής Αρχής, στην κινητοποίηση που έγινε στην λαϊκή αγορά της Αγίας Βαρβάρας:

 Ο Δήμαρχος δήλωσε στους συγκεντρωμένους: «Ο Δήμος είναι δίπλα σας. Είναι δίπλα στους βιοπαλαιστές, που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους. Όλον αυτό τον χρόνο, που ζούμε την πανδημία, τονίζαμε ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να κλείσουν οι λαϊκές αγορές και την πανδημία την αξιοποίησαν ως αιτιολογία για να προωθήσουν αυτή τη διαδικασία. Δεν θέλουν να υπάρχουν οι λαϊκές αγορές και οι παραγωγοί γιατί θέλουν την συγκέντρωση του πλούτου σε λίγα χέρια. Δεν θέλουν επαγγελματίες παραγωγούς να τους κόβουν τα κέρδη. Όλο αυτό το διάστημα, κάθε φορά που γινόταν συζήτηση για τον κορωνοϊό και την μετάδοσή του, οι λαϊκές αγορές ήταν στα πρώτα θέματα και πότε θα σταματήσει η λειτουργία τους. Στην πόλη μας, τις κρατήσαμε όρθιες, χάρη στη συνεργασία που είχαμε και καταφέραμε να κόψουμε τον βήχα σ’ αυτούς, που με… όχημα την πανδημία θέλανε να κλείσουνε τις λαϊκές. Αφού αυτό δεν το κατάφεραν, έρχονται σήμερα και επιδιώκουν μ’ ένα νόμο, να εφαρμόσουν την επιλογή της Ε.Ε. και των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, για κυριαρχία των μεγάλων επιχειρηματιών και αλυσίδων και στο χώρο των λαϊκών αγορών.

Στο χέρι σας και στο χέρι του λαού είναι να κρατηθούν ζωντανές οι λαϊκές. Διότι δεν είναι μόνο για σας, που είναι η δουλειά σας, που ζείτε εσείς και οι οικογένειές σας, είναι και για όλο τον λαό, αφού στη λαϊκή μπορεί να βρει προϊόντα φτηνά και ποιοτικά.

Ο νόμος πρέπει να αποσυρθεί και να γίνουν τα πράγματα όπως τα θέλετε. Αυτό είναι το δίκαιο και σ’ αυτό θα συμπαραταχθούμε όλοι.

Συνεχίζουμε τον αγώνα όλοι μαζί, ενωμένοι, απέναντι σ’ αυτούς, που δεν έχουν τίποτ’ άλλο στο μυαλό τους, πώς θα ζήσουν αυτοί και θα «τελειώσουν» τον λαό. Είναι στο χέρι μας».

 

Η σημερινή κινητοποίηση στην Πάτρα, έγινε στο πλαίσιο της πανελλαδικής αγωνιστικής κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε στους χώρους των λαϊκών αγορών, με αίτημα την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου, που προωθεί η Κυβέρνηση.