Ξεκινά η Προανακριτική για τον Νίκο Παππά και την υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες

07/04/2021 | 09:40

 

 

Στις 10 το πρωί ξεκινούν οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής που θα εξετάσει τους χειρισμούς του πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά στην υπόθεση της προσπάθειας ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου.

Τα μέλη της προανακριτικής καλούνται να ερευνήσουν τις παρασκηνιακές διεργασίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προκειμένου να στήσει τον δικό της επικοινωνιακό βραχίονα και να διαπιστώσουν εάν ο κ. Παππάς ξεπέρασε τα θεσμικά όρια και διέπραξε τα αδικήματα της δωροληψίας κρατικού αξιωματούχου κατ’ επανάληψη και κατά συρροή και της παράβασης καθήκοντος.

Παράλληλα θα επιχειρήσουν να διακριβώσουν εάν οι υποθέσεις του τηλεοπτικού διαγωνισμού και του «Καλογρίτσας gate» εφάπτονται με την υπόθεση της Novartis, όσον αφορά την εμπλοκή προσώπων.

Αρχαιρεσίες και διαδικαστικά στην πρώτη συνεδρίαση

Κατά την σημερινή πρώτη συνεδρίαση τα μέλη της επιτροπής αναμένεται να ασχοληθούν κυρίως με διαδικαστικά ζητήματα όπως είναι η εκλογή προεδρείου, ο τρόπος και ημέρες συνεδριάσεων κ.α. Σύμφωνα με πληροφορίες η πλειοψηφία θα προτείνει τον βουλευτή Εβρου Σταύρο Κελέτση για την θέση του προέδρου της επιτροπής.

Η επιτροπή αποτελείται από 18 βουλευτές – μέλη. Από τη Νέα Δημοκρατία οι: Κελέτσης Σταύρος, Μάνη – Παπαδημητρίου Άννα 3. Μαρκόπουλος Δημήτριος 4. Μπαρτζώκας Αναστάσιος 5. Νικολακόπουλος Ανδρέας 6. Παπακώστα – Παλιούρα Αικατερίνη 7. Πλεύρης Αθανάσιος 8. Τσαβδαρίδης Λάζαρος 9. Τσιγκρής Άγγελος 10. Χιονίδης Σάββας

Από τον ΕΥΡΙΖΑ: 11. Καλαματιανός Διονύσιος-Χαράλαμπος 12. Πολάκης Παύλος 13. Τζάκρη Θεοδώρα 14. Τζανακόπουλος Δημήτριος 15. Χατζηγιαννάκης Μιλιτιάδης

Από το Κίνημα Αλλαγής 16. Κεγκέρογλου Βασίλειος

Από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας 17. Καραθανασόπουλος Νικόλαος

Από την Ελληνική Λύση 18. Βιλιάρδος Βασίλειος

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της ΝΔ αναμένεται να κρατήσουν ήπιους τόνους προκειμένου να αποφευχθούν οι περιττές πολιτικές συγκρούσεις που θα αποπροσανατολίσουν την έρευνα. Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης θα ακολουθηθεί η μέθοδος «follow the money» με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- τα στοιχεία της δικογραφίας αποκαλύπτουν την ύπαρξη εικονικών εταιρειών και τροφοδοτών λογαριασμών σε Κύπρο και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ προσέρχεται με πολεμική διάθεση υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση επιχειρεί μέσω της προανακριτικής να αποφύγει τις πολιτικές συνέπειες της πανδημίας. Ωστόσο, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνωρίζουν ότι αν και από αυτή την έρευνα προκύψουν νέες ηχογραφημένες συνομιλίες του κ. Παππά, αντίστοιχες με αυτές που αποκάλυψε πριν από μερικούς μήνες ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, το κόστος για τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι τεράστιο.

https://www.in.gr/

Σφοδρή καταιγίδα με ισχυρούς ανέμους στην Πάτρα – “Πέταξε” τσεκούρι από μπαλκόνι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Κατέρρευσε σπίτι στην Ανω Πόλη (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: “Κλειστή” για ώρες η Ακτή Δυμαίων- Τεράστια ταλαιπωρία για τους οδηγούς

Πλημμύρισε επιχείρηση στην Πάτρα – Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες απευθύνουν έκκληση στον Δήμο να καθαρίσει βουλωμένο φρεάτιο καθώς η κακοκαιρία θα συνεχιστεί – ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Μεθυσμένος τα έκανε λίμπα στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίου

Πάτρα: Επιτέθηκαν σε τρεις 19χρονους επειδή ο ένας φορούσε μπλούζα με ελληνική σημαία!-Τους χτύπησαν με ρόπαλα και σιδηρογροθιές

Πάτρα: Ο οδοντίατρος που “έσπασε” ιατρείο, επιτέθηκε και σε αστυνομικό!

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Γαύδος – Χωρίς τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης οι κάτοικοι