Ισπανία: Πλήρως εμβολιασμένο το 53% του πληθυσμού ως τα τέλη Ιουλίου

Στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Η Ισπανία επιταχύνει το πρόγραμμα εμβολιασμών κατά της Covid-19 και θα έχει εμβολιάσει πλήρως 25 εκατομμύρια ανθρώπους, έως τα τέλη Ιουλίου, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Πέδρο Σάντσεθ, επιβεβαιώνοντας, επίσης, τον στόχο των τελών Αυγούστου να έχει χορηγήσει στο 70% των Ισπανών τα εμβόλιά τους.

«Ο ρυθμός των εμβολιασμών θα επιταχυνθεί τον Απρίλιο και κατόπιν κάθε μήνα θα βελτιώνουμε τον ρυθμό των εμβολιασμών σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα», είπε ο Σάντσεθ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, αποδίδοντας την αργή έναρξη της εκστρατείας στις καθυστερήσεις παράδοσης των εμβολίων από τη φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο στόχος του Ιουλίου καλύπτει το 53% του πληθυσμού των 47 εκατομμυρίων κατοίκων της Ισπανίας ή το 64% όλων των ενηλίκων και συμβαδίζει σε μεγάλο βαθμό με τον στόχο του Ιουλίου της ΕΕ περί εμβολιασμού του 70% όλου του πληθυσμού των ενηλίκων.

Ο Σάντσεθ πρόσθεσε ότι ο αριθμός των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών θα ξεπεράσει το σύνολο των κρουσμάτων Covid-19, το οποίο χθες ανερχόταν σε 3,3 εκατομμύρια, έως την επόμενη εβδομάδα.

Στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία λήγει στις 9 Μαΐου, έπειτα από εφαρμογή 6 μηνών, εφόσον το επιτρέψουν οι επιδημιολογικοί δείκτες, τόνισε ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης.

Η Ισπανία θα παραλάβει 87 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων το διάστημα μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου, επισήμανε ο Πέδρο Σάντσεθ, με τον όγκο των παραδόσεων το δεύτερο τρίμηνο να αναμένεται να υπερβεί το επίπεδο Ιανουαρίου-Μαρτίου κατά 3,5 φορές.

Βάσει των στοιχείων που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, περίπου 5,7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, ενώ 2,8 εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις.

Την ίδια ώρα, η περιφερειακή κυβέρνηση της Μαδρίτης γνωστοποίησε σήμερα ότι συναντήθηκε με εκπροσώπους της παρασκευάστριας εταιρείας του ρωσικού εμβολίου Sputnik V προκειμένου να «εξερευνήσουν τρόπους επιτάχυνσης της εκστρατείας εμβολιασμών».

 

ΠΗΓΗ naftemporiki

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ