Ηλθε, είδε και απήλθε…

05/04/2021 | 18:00

…Και τελικά γιατι ήρθε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Κυριακάτικα στη Πάτραq
Είναι ένα ερώτημα που δεν ετέθη.
Ήρθε για να μας εμπαίξει επιστημονικά. Ήρθε στοχευμένα, ενώ γνώριζε ότι ουδεμία περίπτωση υπήρχε για αλλαγή της αρχικής κυβερνητικής απόφασης να παραμείνει κλειστό το λιανεμπόριο στην Αχαΐα.
Ήρθε, ως εντεταλμένος της Κυβέρνησης, για «πυροσβεστικούς λόγους» οπως λένε χαριτολογώντας και στο περιβάλλον τους…υποτιμώντας, με την ευκαιρία που εδόθη, δημοσίως και με θράσος (βλέπε το σήμα της νίκης που έκανε) και τη νοημοσύνη μας.
Η Πολιτική Επικοινωνία, φίλοι μου, πρέπει να ξέρετε οτι βασίζεται στη ψυχολογία των ατόμων με τον πλέον εξελιγμένο και σύγχρονο τρόπο, ώστε με τα κατάλληλα μηνύματα να διαμορφώνει τη συμπεριφορά τους.
Άλλωστε, ο Αριστοτέλης στα «Πολιτικά» του, ως πρώτη αιτία στις στάσεις και στις επαναστάσεις δεν θεωρεί την φτώχεια και την έλλειψη ελευθερίας, αλλά την ψυχολογία των πολιτών.
Έτσι λοιπόν, ο υπουργός ήρθε με δύο στοχους.
Ο ένας ήταν εσωκομματικός, να «μαζέψει»-ενισχύσει τους κυβερνητικούς πολιτικούς αξιωματούχους της περιοχής, οι οποίοι είχαν βγεί στα κεραμίδια ότι δεν θα μπορούν, μετά απο αυτή την «τιμωρητική» απόφαση για την περιοχή, να κυκλοφορήσουν στην Πάτρα…Απόδειξη ότι κάποιοι εξ’ αυτών έσπευσαν να δηλώσουν δημόσια τη διαφωνία τους.
Άλλο, όμως, είναι να τα λες και να ειναι μπροστά ο απεσταλμένος της Κυβέρνησης και να πετάτε τη μπάλα ο ένας στον άλλο και στο τέλος όλοι μαζί στην εξέδρα, μοιράζοντας φρούδες ελπίδες και άλλο είναι να τα διαμηνύεις απο απόσταση, μυρίζει αντάρτικο και δεν μαζεύεται τόσο εύκολα.
Ο άλλος στόχος ήταν, μέσα απο ένα ιδιότυπο συναισθηματικό πινγκ-πονγκ προς τους εμπόρους και όλη την κοινωνία, να καμφθεί η ψυχολογία μας και να ατονήσουν οι αντιδράσεις …εννοώντας, με το να τάζει λύσεις -click away ή οικονομικές ενισχύσεις- τη μία στιγμή, και να εξέρχονται απο το Επιμελητήριο περιχαρείς άπαντες, για τα καλά νέα που θα έρθουν το απόγευμα και θα ανοίξει το λιανεμπόριο και στην Αχάϊα, για να μαθευτεί, μόλις, λίγες ώρες μετά, ότι η Κυβέρνηση παραμένει αμετακίνητη στις αποφάσεις της.
Αυτό που μένει να δούμε είναι αν ο κόπος του έπιασε τόπο…
Υ.Γ.1 Βεβαίως και τα γνώριζαν, εκ των προτέρων, όλα, οι τοπικοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι και το θέατρο που θα ακολουθούσε…
Υ.Γ.2 Αλλά, ακόμα κι ήταν έτσι, εμείς ήμασταν δίπλα στους εμπόρους μας και το μικρό επιχειρείν με βαθιά ενσυναίσθηση.
 

Θρήνος στην Πάτρα για τον θάνατο του 30χρονου Κώστα μετά από άγριο ξυλοδαρμό σε νυχτερινό κέντρο – Δρακόντεια μέτρα της ΕΛ.ΑΣ υπό τον φόβο αντιποίνων, η κραυγή της μάνας (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: 30χρονος έπεσε νεκρός μετά από συμπλοκή – Δύο παρέες παρεξηγήθηκαν σε κέντρο διασκέδασης και έγινε κόλαση! ΦΩΤΟ

Πάτρα: Έσπασαν καφετέρια του ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου που σκότωσαν τον 30χρονο Κώστα (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Συνελήφθησαν οι δύο ιδιοκτήτες του νυχτερινού κέντρου Αβαντάζ όπου ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 31χρονο

Πάτρα: Έριξε αυγά σε Αστυνομικό Τμήμα και περιπολικό – Συνελήφθη επί τόπου

Πάτρα: «Δούλευε για ένα μεροκάματο και τον φάγανε» – Συγκλονίζει η σύζυγος του 30χρονου που πέθανε μετά από άγριο ξυλοδαρμό

Αχαΐα: Ταμπουρώθηκε στο σπίτι του με όπλο – Επιχείρηση της Αστυνομίας – ΝΕΟΤΕΡΑ

Ανδραβίδα: Δεν άντεξε την απώλεια του γιου του – Τραγικό τέλος για 50χρονο ανήμερα την Πρωτοχρονιά