Αδέσποτα: Μια ανοικτή διαδικτυακή συζήτηση από το σπιράλ

 

Διαδικτυακή δράση του σπιράλ για τα αδέσποτα:

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τα αδέσποτα (4 Απριλίου) το σπιράλ διοργανώνει την Τετάρτη 7 Απριλίου, στις 7μμ, ανοικτή διαδικτυακή συζήτηση για τα μη οικόσιτα ζώα συντροφιάς. Πρόκειται για μία εκδήλωση της δημοτικής παράταξης, στο πλαίσιο αναζήτησης λύσεων για το πολυεπίπεδο, χρόνιο ζήτημα που απασχολεί την πόλη και αφορά την επίδειξη σεβασμού και συνέπειας έναντι του πολιτισμού μας, της αναζήτησης καλύτερης ποιότητας ζωής για κάθε μορφή της και της εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας για τα αδέσποτα ζώα και τη διαχείριση τους από τον Δήμο Πατρέων.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν η Νατάσα Μπομπολάκη - δικηγόρος, Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, ο Μάρκος Κωβαίος - Δήμαρχος Πάρου, ο Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, - Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιαλείας, η Σεραφίνα Αβραμίδου - εντεταλμένη σύμβουλος Δήμου Αθηναίων, υπεύθυνη για τα ζώα,  , η Άρτεμις Δημητροπούλου - ψυχολόγος στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου 'Ηλιδας, μέλος της Φιλοζωικής Ένωσης «Αδέσποτες Ψυχές Αμαλιάδας», ο Νίκος Νιφόρας, κτηνίατρος, εκπρόσωπος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και ο Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος, ιδιώτης κτηνίατρος, εκπρόσωπος Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου Ελλάδας. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαρία Ορφανού.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το www.spiralpatras.gr και από τα κοινωνικά δίκτυα του σπιράλ, με δυνατότητα διαδικτυακής αναμετάδοσης από όποιο μέσο ή φορέα ενδιαφέρεται. Κατά τη συζήτηση, οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα αποστολής σχολίων και ερωτήσεων στο [email protected].

Φιλοδοξία του σπιράλ είναι η διεξαγωγή μιας ενδιαφέρουσας συζήτησης, με παράθεση επιχειρημάτων, προκειμένου το κοινό να ενημερωθεί επαρκώς επί του θέματος, που απασχολεί πολλούς πατρινούς. Στόχος, ένας ζωντανός διάλογος και μία ανοικτή διαδικασία που θα αναλύσει  την υπάρχουσα  κατάσταση, θα ενημερώσει για το νόμο - πλαίσιο που διαμορφώνεται και θα παρουσιάσει  πρακτικές  αντιμετώπισης του ζητήματος με σημαντική αποτελεσματικότητα  σε άλλους δήμους.

Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχες ανοικτές συζητήσεις έχουν διοργανωθεί από το σπιράλ  για άλλα σοβαρά ζητήματα της πόλης (τη διέλευση του τρένου από την Πάτρα και το πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών). Πρόκειται για μια διαδικασία που θα έχει και συνέχεια, η οποία αποδεικνύει στην πράξη πως το σπιράλ: α) τολμά να προσεγγίζει τα σημαντικά θέματα που αφορούν την Πάτρα, β) επιλέγει την ευθύνη ανάληψης πρωτοβουλιών, γ) πιστεύει στον ανοικτό δημόσιο διάλογο και δ)δίνει το λόγο στους ειδικούς.