Σακελλαροπούλου: Ξεναγήθηκε από Μπακογιάνη στην έκθεση «200 χρόνια Ελλάδα»

Το παρόν έδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στη δράση «200 Χρόνια Ελλάδα – 40 Χρόνια Ευρώπη» και στην έκθεση « Η Ιστορία έχει πρόσωπο». Στον ρόλο του «οικοδεσπότη» ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, περιηγήθηκε στις δύο εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αθηναίων, το pod.gr και το περιοδικό gr.mag. Πρόκειται για 21 αφίσες που έχουν αναρτηθεί σε ειδικά σταντ του Δήμου Αθηναίων, στην οδό Βασ. Όλγας, και αποτελούν πρωτότυπα έργα εικαστικών, φωτογράφων, σκιτσογράφων, γραφιστών και δημιουργικών γραφείων επικοινωνίας.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

sakellaropoulou_bakogiannis_3_200xronia_04_04_2021.jpg

Αμέσως μετά την ξενάγηση, η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε ότι πρόκειται για «μία πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα σύνθεση απόψεων, γιατί είναι ένας συνδυασμός με 21 podcast, όπου μιλούν πολιτικοί, ιστορικοί, λογοτέχνες, και 21 εικαστικά έργα».

Επίσης, έκανε λόγο για «μία ενδιαφέρουσα οπτική, που μας δείχνει το πώς προχωράει ο τόπος μας και πώς οι νεότεροι καλλιτέχνες με τα έργα τους μπορούν να ενταχθούν στην πόλη, σε έναν ευχάριστο περίπατο στη Βασ. Όλγας» και προέτρεψε όλους τους Αθηναίους να επισκεφθούν αυτήν τη δράση, όσο το επιτρέπουν τα μέτρα.

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας περιηγήθηκε στην υπαίθρια έκθεση «Η Ιστορία έχει πρόσωπο», που φιλοξενείται στην περίφραξη του Εθνικού Κήπου. Στην έκθεση παρουσιάζονται 22 πίνακες με ορισμένα από τα 320 μοναδικά πορτρέτα αγωνιστών του ’21, που φιλοτέχνησε εκ του φυσικού από το 1839 – 1844 ο Benjamin Mary, διπλωματικός αντιπρόσωπος του Βελγίου στην Ελλάδα.

newsit.gr

Διαβάστε επίσης