Τάκης Παπαδόπουλος: "Γεννά προβληματισμό η απόφαση για τα εμπορικά καταστήματα"

Θέση για την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή του ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων στην Αχαΐα παίρνει ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, Τάκης Παπαδόπουλος. Ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει ότι πρόκειται για απόφαση που γεννά προβληματισμό, ενώ τοποθετείται λέγοντας πως πρόκειται για μέτρο που χρειάζεται να επανεξεταστεί.

Όπως αναφέρει:

Όλοι συμφωνούμε ότι οφείλουμε να σεβόμαστε και να τηρούμε τις συμβουλές των ιατρών και τις αποφάσεις της επιτροπής των ειδικών σε σχέση με τα επιβαλλομενα μέτρα λόγω covid.
Η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα, με μικρές αποκλίσεις, η επιβολή των μέτρων ήταν και αναγκαία και ανάλογη με την πορεία της πανδημίας.

Η χθεσινοβραδινη απόφαση για την περαιτέρω αναστολή λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της πόλης μας γεννά προβληματισμό όσον αφορά την τήρηση των ανωτέρω προϋποθέσεων της αναγκαιότητας και αναλογικότητας, όταν σε άλλες περιοχές με αντίστοιχη σχεδόν υγειονομική επιβάρυνση με την δική μας τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά (με τις αναγκαίες προφυλάξεις και τήρηση κανόνων υγιεινής).

Επίσης η επί μακρόν αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων κλονίζει τους θεσμούς αφού η απρόσκοπτη παροχή δικαστικής προστασίας στους πολίτες αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό ενός κράτους δικαίου και κάθε δημοκρατικής και ευνομούμενης πολιτείας.
Το ότι τα δικαστήρια όλης της Ελλάδας παραμένουν ουσιαστικά κλειστά μέχρι σήμερα οφείλεται στην μη αποτελεσματική αποσαφήνιση της θέσης των δικηγόρων από την συνδικαλιστική μας ηγεσία προς την κυβέρνηση αλλά και σε ατολμία όσων έπρεπε να λάβουν την απόφαση επαναλειτουργίας τους.

Από την Δευτέρα θα υπάρχει πανελλαδικά χαλάρωση των μέτρων που είχαν επιβληθεί και πολλές επαγγελματικές δραστηριότητες θα ξεκινήσουν να λειτουργούν.
Οι διαφοροποιήσεις σε ορισμένες περιοχές, όπως της Αχαΐας, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση και εξήγηση των αποφάσεων στους πολίτες, αλλά και η διαφαινόμενη εξαίρεση της επαναλειτουργιας των δικαστηρίων της χώρας δημιουργεί ερωτηματικά, δεν συμβάλλει στην κοινή προσπάθεια για την αναγκαιότητα τήρησης των υγειονομικών μέτρων και προκαλεί σε πολίτες και επαγγελματίες αίσθημα αδικίας.

Δεν είναι αργά να αποσαφηνιστούν πλήρως οι λόγοι της εξαίρεσης, να εξεταστούν εκ νέου οι δυνατότητες και ενδεχομένως να τροποποιηθουν στο άμεσο μέλλον οι αποφάσεις.

Διαβάστε επίσης