Γεννηματά: «Πολύ φασαρία κάνετε σήμερα»

 

Μια ιδιαίτερη ένταση και υψηλοί τόνοι, μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, παρατηρήθηκαν στη βουλή, κατά τη χθεσινή συζήτηση για τη διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας.
Όλα ξεκίνησαν όταν η Φώφη Γεννηματά ενοχλήθηκε, κατά τη διάρκεια της πρωτολογίας της στη Βουλή, από το γεγονός ότι η Ντόρα Μπακογιάννη σηκώθηκε από τα βουλευτικά έδρανα της ΝΔ και προσέγγισε τα κυβερνητικά έδρανα, όπου είχε ένα σύντομο διάλογο με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, προκαλώντας κάποια σχετική όχληση στην αίθουσα της ολομέλειας.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, παρότι βρισκόταν στο βήμα, παρενέβη και ζήτησε ησυχία ενώ άφησε υπονοούμενα για ενδοκυβερνητικές και εσωκομματικές κόντρες στη ΝΔ. «Σας παρακαλώ κάντε ησυχία. Μπορείτε να τις λύσετε άλλη ώρα τις διαφορές σας. Ούτως ή άλλως το κάνετε και δημοσίως» ανέφερε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά.

Λίγο μετά την ομιλία της η κ. Γεννηματά πέρασε δίπλα από τον πρωθυπουργό και απευθυνόμενη στον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Κικίλια και στην Ντόρα Μπακογιάννη είπε: «Τι πάθατε σήμερα; Πολλή φασαρία κάνετε».

«Δεν χρειάζεται να μιλήσει ο κ. Τσίπρας»
Ο κ. Μητσοτάκης αποδέχθηκε την παρατήρηση και χαριτολογώντας απάντησε με νόημα στην κ. Γεννηματά: «Μετά από τέτοια ομιλία δεν χρειάζεται να μιλήσει ο κ. Τσίπρας», υπονοώντας ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υπερέβη ακόμη και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πέντε λέξεις
Λίγο αργότερα, η αιχμή Μητσοτάκη στην Φώφη Γεννηματά ερμηνεύτηκε, όταν πήρε το λόγο ο πρωθυπουργός και άσκησε σκληρή κριτική στην αντιπολίτευση.

Μάλιστα, με πέντε λέξεις, ο πρωθυπουργός σχολίασε τις πρωτολογίες των πολιτικών αρχηγών, λέγοντας:

«Από την κ. Γεννηματά εισέπραξα μαξιμαλισμό.
Από τον κ. Τσίπρα μηδενισμό.
Από τον κ. Κουτσούμπα, αρνητισμό.
Από τον κ. Βελόπουλο, λαϊκισμό.
Από τον κ. Βαρουφάκη, σουρεαλισμό.
Συνεχίζω με τον ελληνικό λαό στο μόνο δρόμο που γνωρίζω: του ρεαλισμού».
Μητσοτάκης σε Γεννηματά: Μου θυμίσατε τον κ. Τσίπρα, χωρίς όμως το ταλέντο στο ψέμα


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε βολές κατά της Φώφης Γεννηματά, λέγοντας ότι διάβασε μια έτοιμη ομιλία, μη λαμβάνοντας υπόψη τα όσα ο ίδιος είπε στην πρωτολογία του.

«Το περιεχόμενο της ομιλίας σας μου θύμισε τον κ. Τσίπρα, χωρίς όμως το ταλέντο στο ψέμα και στον λαϊκισμό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, και συνέχισε: «Ηρθατε εδώ και μας κατηγορήσατε, λέγοντας "μπίζνες από το Μαξίμου". Σαν να ακούω τον κ. Τζανακόπουλο. Αν έχετε κάτι, να μιλήσετε με στοιχεία».

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός, και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, αναφέρθηκε σε ένα τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου:
«''Η Ελλάδα που αντιστέκεται, η Ελλάδα που επιμένει και όποιος δεν καταλαβαίνει δεν ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει''. Να είναι καλά ο Διονύσης Σαββόπουλος, νομίζω ότι ο στίχος αυτός γράφτηκε για εσάς».
Πηγή: iefimerida.gr