Η "Μέριμνα" για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

 

Το Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο Πατρών Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Η ΜΕΡΙΜΝΑ» αγκαλιάζει για χρόνια τα άτομα με αυτισμό αλλά και τις οικογένειές τους.

Μέσα από οργανωμένες εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης της Πατραϊκής κοινωνίας βρίσκεται στο πλευρό των οικογενειών που αντιμετωπίζουν καθημερινά τον αυτισμό, αλλά και αγωνίζεται για δίκαιη μεταχείριση και ισότιμη συμμετοχή τους στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό.

Ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια, προσπαθώντας να προσεγγίσουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά τους εκπαιδευομένους μας που είναι στο φάσμα του αυτισμού, δημιουργήσαμε εξειδικευμένα τμήματα, αποκλειστικά για αυτό τον σκοπό, με κατάλληλα καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό και προσαρμοσμένη εκπαίδευση στις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης νευροαναπτυξιακής διαταραχής.

Παρ’ όλες τις πρωτόγνωρες δυσκολίες που έχουν προκληθεί λόγω της πανδημίας, το Κέντρο παραμένει ανοιχτό, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας με την σθεναρή επίβλεψη της Επιστημονικής Ομάδας, και υποστηρίζει τα άτομα με αναπτυξιακές και μαθησιακές διαταραχές, αλλά και τις οικογένειές τους.

Καλούμε όλους όσους επιθυμούν να ενημερωθούν αναφορικά με το σκοπό και τη λειτουργία του Κέντρου, καθώς και για τις εκσυγχρονισμένες υπηρεσίες μας, να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό μας κέντρο.

Ευχόμαστε τους επόμενους μήνες να είναι τέτοιες οι συνθήκες, έτσι ώστε να μπορεί όποιος επιθυμεί, να επισκέπτεται τους χώρους του Κέντρου και να ενημερώνεται δια ζώσης για τις υπηρεσίες και τις δράσεις μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο