Pfizer: Το εμβόλιό μας αντιμετωπίζει και τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

01/04/2021 | 14:58

 

Η Pfizer/Biontech ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιό τους κατά του κορονοϊού μπορεί πλέον να αντιμετωπίσει και τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορονοϊού. 

Οι εταιρείες ανακοίνωσαν σήμερα ότι το εμβόλιό τους κατά της Covid-19 έχει αποτελεσματικότητα περίπου 91% στην πρόληψη της νόσου, επικαλούμενες ανανεωμένα στοιχεία στα οποία περιλαμβάνονται άτομα που έχουν εμβολιασθεί εδώ και έξι μήνες.

Το εμβόλιο έχει επίσης 100% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη της νόσησης μεταξύ ατόμων που συμμετέχουν σε κλινική δοκιμή στην Νότια Αφρική, όπου κυριαρχεί η παραλλαγή B1351 του ιού, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι σχετικά μικρός και ανέρχεται σε 800.

Αν και η συνολική αποτελεσματικότητα του εμβολίου ανέρχεται σε 91,3% και είναι χαμηλότερη από την αρχικά ανακοινωθείσα 95% τον Νοέμβριο έπειτα από κλινική δοκιμή επί 44.000 ατόμων, έκτοτε σειρά παραλλαγών του ιού έχει κυριαρχήσει σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

Ο γενικός διευθυντής της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά δήλωσε ότι τα ανανεωμένα αποτελέσματα, που περιλαμβάνουν στοιχεία για περισσότερα των 12.000 άτομα πλήρως εμβολιασμένα εδώ και τουλάχιστον έξι μήνες φέρνουν τις δύο εταιρείες σε θέση να αιτηθούν πλήρους αδείας από την αμερικανική ρυθμιστική αρχή.

Το εμβόλιο έχει εγκριθεί για επείγουσα χρήση από την αμερικανική FDA.

Πάτρα: Βρήκε νεκρό τον 30χρονο σύζυγό της – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Πάτρα: “Κλειστή” για ώρες η Ακτή Δυμαίων- Τεράστια ταλαιπωρία για τους οδηγούς

Πλημμύρισε επιχείρηση στην Πάτρα – Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες απευθύνουν έκκληση στον Δήμο να καθαρίσει βουλωμένο φρεάτιο καθώς η κακοκαιρία θα συνεχιστεί – ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Μεθυσμένος τα έκανε λίμπα στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίου

Δυτ. Ελλάδα: Βαρύ πένθος από τον θάνατο της Βάνας Πέτρου – Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Γαύδος – Χωρίς τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης οι κάτοικοι

Πάτρα: Ληστεία με μαχαίρι σε μίνι μάρκετ – Συνελήφθη ο δράστης μετά από καταδίωξη

Πάτρα: Σύγκρουση ΙΧ με δίκυκλο – Δύο τραυματίες