Pfizer: Το εμβόλιό μας αντιμετωπίζει και τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

01/04/2021 | 14:58

 

Η Pfizer/Biontech ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιό τους κατά του κορονοϊού μπορεί πλέον να αντιμετωπίσει και τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορονοϊού. 

Οι εταιρείες ανακοίνωσαν σήμερα ότι το εμβόλιό τους κατά της Covid-19 έχει αποτελεσματικότητα περίπου 91% στην πρόληψη της νόσου, επικαλούμενες ανανεωμένα στοιχεία στα οποία περιλαμβάνονται άτομα που έχουν εμβολιασθεί εδώ και έξι μήνες.

Το εμβόλιο έχει επίσης 100% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη της νόσησης μεταξύ ατόμων που συμμετέχουν σε κλινική δοκιμή στην Νότια Αφρική, όπου κυριαρχεί η παραλλαγή B1351 του ιού, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι σχετικά μικρός και ανέρχεται σε 800.

Αν και η συνολική αποτελεσματικότητα του εμβολίου ανέρχεται σε 91,3% και είναι χαμηλότερη από την αρχικά ανακοινωθείσα 95% τον Νοέμβριο έπειτα από κλινική δοκιμή επί 44.000 ατόμων, έκτοτε σειρά παραλλαγών του ιού έχει κυριαρχήσει σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

Ο γενικός διευθυντής της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά δήλωσε ότι τα ανανεωμένα αποτελέσματα, που περιλαμβάνουν στοιχεία για περισσότερα των 12.000 άτομα πλήρως εμβολιασμένα εδώ και τουλάχιστον έξι μήνες φέρνουν τις δύο εταιρείες σε θέση να αιτηθούν πλήρους αδείας από την αμερικανική ρυθμιστική αρχή.

Το εμβόλιο έχει εγκριθεί για επείγουσα χρήση από την αμερικανική FDA.

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας