Αλμα Ζωής: Έναρξη γ΄ κύκλου σεμιναρίων του έργου «Σύμμαχοι Φροντίδας»

Σε ανακοίνωση αναφέρεται:

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των πρώτων δυο κύκλων των σεμιναρίων εκπαίδευσης και ψυχοκοινωνικής στήριξης φροντιστών γυναικών με καρκίνο, το «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας προχωρά στην διοργάνωση των επομένων. Ο Γ΄ κύκλος σεμιναρίων του έργου«Σύμμαχοι Φροντίδας: Υποστήριξη γυναικών πασχουσών από καρκίνο μέσα από την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και ψυχοκοινωνική στήριξη των φροντιστών τους», που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Activecitizensfund, θα ξεκινήσει στις 19 Απριλίου 2021 και θα ολοκληρωθεί στις 16 Ιουνίου 2021. Λόγω των συνθηκών της πανδημίας, που δυστυχώς συνεχίζονται, και αυτός ο κύκλος των σεμιναρίων θα πραγματοποιηθεί μέσω της εύχρηστης διαδικτυακής πλατφόρμας τηλεκπαίδευσηςzoom.

Μέσα από τις 10 εβδομαδιαίες διαδικτυακές συναντήσεις δίωρης διάρκειας,  με εξειδικευμένους επιστήμονες (ιατρούς, ψυχιάτρους, νοσηλευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, φυσικοθεραπευτές, διαιτολόγους και νομικούς), οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία, από την ασφάλεια του σπιτιού τους, να λάβουν συμβουλευτική καθοδήγηση για κρίσιμα πρακτικά ζητήματα της φροντίδας ογκολογικού ασθενούς (π.χ. φροντίδα χειρουργικού τραύματος, αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, ασκήσεις για το λεμφοίδημα, εξυπηρέτηση καθημερινών αναγκών, φροντίδα ασθενών τελικού σταδίου κλπ), διατροφικές συμβουλές, ενημέρωση για τα δικαιώματα των ίδιων και των ασθενών, καθώς και συμβουλές για τη διαχείριση του συναισθηματικού – ψυχολογικού φορτίου της φροντίδας και των κοινωνικών και επαγγελματικών αναγκών των φροντιστών ογκολογικών ασθενών. Θα τους δοθεί, ακόμα, η δυνατότητα να ακούσουν βιωματικές ιστορίες φροντιστών και ασθενών και να θέσουν τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς τους στους επιστήμονες – εισηγητές.

Δηλώσεις συμμετοχής τηλεφωνικά στο 2610 22 22 74 και με mailστο [email protected]μέχρι τη Δευτέρα 12Απριλίου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://almazoispatras.gr/symmaxoi-frontidas/

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης