Lockdown : Πώς θα γίνεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο τα Σαββατοκύριακα

31/03/2021 | 21:06

Νέα μέτρα «αποσυμπίεσης» ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η χρυσή τομή βρέθηκε εν τέλει και, ύστερα από την εισήγηση των ειδικών, η κυβέρνηση αποφάσισε αναπροσαρμογή κάποιων μέτρων, εφιστώντας όμως την προσοχή ούτως να μην υπάρχει κατάχρησή τους.

«Το νέο μείγμα των μέτρων με περιορισμούς και επιτήρηση θα δώσει μικρές ανάσες ελευθερίας. Προϋπόθεση είναι η ατομική ευθύνη και η τήρηση των μέτρων και να αποφευχθούν οι συγκεντρώσεις στα σπίτια και τα πάρτι» τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς, εστιάζοντας στη σημασία της χρήσης μάσκας, της τήρησης των αποστάσεων και των κανόνων υγιεινής.

Πώς θα γίνεται η διαδημοτική μετακίνηση

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε ότι από το Σάββατο (03/04) -και μόνο για τα Σαββατοκύριακα- θα επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση με το κωδικό «6» στο 13033 έως 3 άτομα.

Σημειώνεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα είναι ελεύθερες μόνο τα Σαββατοκύριακα και εντός νομού.

Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε μάλιστα πως οι διαδημοτικές μετακινήσεις ανοίγουν πιλοτικά, στέλνοντας σαφές μήνυμα στους πολίτες πως η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να πάρει πίσω το μέτρο αν διαπιστωθεί κατάχρησή ή χρήση του για άλλους λόγους εκτός της άσκησης.

in.gr

Πάτρα: Η φωνή αγωνίας της μάνας “Σώστε το γιό μου” – Ο Μάριος είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου και ο ΕΟΜ απορρίπτει το αίτημα της μεταμόσχευσης!

Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση “ντελιβεράδων” – Δύο τραυματίες (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Ποιος είναι ο 48χρονος που βρέθηκε κρεμασμένος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

Πάτρα: Επιβεβαιώνεται ιατροδικαστικά η σοκαριστική καταγγελία πως16χρονος βίασε 12χρονη-Γνωρίστηκαν μέσω instagram-ΝΕΟΤΕΡΑ

Δυτ. Ελλάδα: Άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος σε δέντρο – Ο αδερφός του είχε «φύγει» με παρόμοιο τρόπο

“Βόμβα” Σπύρου Μαρτίκα για τον επιχειρηματία και τη σπείρα με τις απάτες που δρούσε και στην Πάτρα: «Έφαγε 250 χιλιάρικα από τον Παντελίδη το βράδυ που σκοτώθηκε»

Αχαΐα: Σοκάρει η αυτοκτονία άνδρα – Βρέθηκε κρεμασμένος από δέντρο, εντοπίστηκε σημείωμα

Σιωπηρή διαμαρτυρία και πορεία για τον 17χρονο Μάριο που βρίσκεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου