Συνταγή για τάρτα με κρέμα τυριού και υπέροχη επικάλυψη κεράσι

Μια συνταγή που συνδυάζει την απολαυστική τριφτή ζύμη μιας τάρτας με τη γνωστή γέμιση τυριού κρέμα που απολαμβάνουμε σε ένα cheesecake.

Ανακαλύψαμε μια συνταγή που δεν χρειάζεται ζύμωμα και πλάστη για να πάρετε μια βάση που θα έχει το αποτέλεσμα της τάρτας που όλοι λατρεύουμε. Πάνω της προσθέτουμε την κλασική και αγαπημένη κρέμα τυριού και σερβίρουμε με μια σος ολόκληρων κερασιών.

Όπως διαβάζουμε μάλιστα, η συγκεκριμένη τάρτα αποτελεί μια από τις πιο πολυδιαβασμένες συνταγές στο Pinterest. Αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα, μπορούμε πολύ εύκολα να αντιληφθούμε γιατί. Μια εναλλακτική για την απολαυστική κλασική κερασόπιτα.

Υλικά
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλάκια ζάχαρη
½ φλιτζάνι ηλιέλαιο
2 κουταλιές γάλα
Για την κρέμα: 400 γρ. τυρί κρέμα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Το χυμό από ένα μέτριο λεμόνι
1 βανίλια
Για την επικάλυψη: 500 γρ. κομπόστα κεράσι
2 κουταλάκια κορν φλάουρ ή νισεστέ
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
Αναμειγνύουμε τα στερεά υλικά της βάσης και ανοίγουμε μια λακκούβα στο κέντρο, όπου προσθέτουμε το γάλα και το ηλιέλαιο. Ανακατεύουμε με ένα μαχαίρι να νοτίσει καλά το μείγμα και να ενωθεί.
Στρώνουμε με τα χέρια μας μέσα στη βάση για τάρτα, ώστε να έχει το ίδιο πάχος σε όλο το σκεύος και στα πλαϊνά.
Ψήνουμε τη βάση για 12-14 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με αυγοδάρτη ή στο μίξερ το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτουμε το λεμόνι και τη βανίλια. Στρώνουμε την κρέμα στη βάση της τάρτας. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να σταθεί για τουλάχιστον 4 ώρες.
Στο μεταξύ, βάζουμε την κομπόστα κεράσι σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τα υγρά της. Σε 3-4 κουταλιές νερό διαλύουμε το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε στο κεράσι ώστε να πήξει ελαφρά η επικάλυψη.
Απλώνουμε το κεράσι πάνω από την τάρτα, αφού κρυώσει, και σερβίρουμε.
Πηγή: iefimerida.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ