Γαλλία : Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι εν όψει Πάσχα

Οι έλεγχοι των Αρχών θα εντατικοποιηθούν στη Γαλλία «από την Πέμπτη» ενόψει ενός Σαββατοκύριακου του Πάσχα «υψηλού κινδύνου», προκειμένου να γίνουν σεβαστά τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων, τα οποία συνδέονται με την πανδημία Covid-19, έγινε σήμερα γνωστό από τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας.

Οι έλεγχοι αυτοί θα διεξαχθούν «στα διόδια, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο οι Γάλλοι να μην σεβαστούν τον κανόνα των 10 χιλιομέτρων (η μέγιστη ακτίνα που επιτρέπεται για τις μετακινήσεις από την κατοικία στα 19 πλέον πληγέντα διαμερίσματα, μεταξύ αυτών και την περιοχή του Παρισιού), έως τη Δευτέρα-Τρίτη», εξήγησε ο Ζεράλντ Νταρμανέν.

«Θέλουμε να υπογραμμίσουμε τη σημασία, κατά τη διάρκεια αυτού του Σαββατοκύριακου υψηλού κινδύνου, να φύγει κανείς από την περιοχή του», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, από τις 15 Δεκεμβρίου και το τέλος της δεύτερης καραντίνας, 5,2 εκατομμύρια έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και περισσότερες από 500.000 παραβάσεις βεβαιώθηκαν.

Ένα μεγάλο μέρος αυτών αφορά «παραβάσεις που σχετίζονται με τις μετακινήσεις» (480.664), μπροστά από την αθέτηση της υποχρέωσης ενός τεστ PCR, το οποίο απαιτείται για να φύγει κανείς από την επικράτεια και τη συμμετοχή σε απαγορευμένες συναντήσεις και συγκεντρώσεις (14.835).

Μια κρίσιμη σύσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο υπό τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν με επίκεντρο την εξέλιξη της πανδημίας, την ώρα που οι αρχές δέχονται πιέσεις από τους γιατρούς για την επιβολή αυστηρότερων μέτρων.

in.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ